Diari digital d'Andorra Bondia
El règim de tercer pagador s’establirà només per als actes de cost més elevat
El règim de tercer pagador s’establirà només per als actes de cost més elevat

El règim de tercer pagador s’establirà només per als actes de cost més elevat


Escrit per: 
Redacció

L’establiment del règim del tercer pagador a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) s’establirà únicament per a aquells actes que tinguin un cost econòmic més elevat i que per tant puguin penalitzar l’accés dels usuaris al sistema de salut. 
Així es desprèn de la resposta que dona el ministeri de Salut a una pregunta del conseller general del Partit Socialdemòcrata Pere López en relació amb la implementació d’aquest règim, que recull el darrer Butlletí del Consell General.
D’aquesta manera, i després de recordar que es tracta d’una qüestió “complexa” perquè implica l’anàlisi de diferents escenaris i repercussions, el ministeri explica que dins dels actes de preu més elevat s’han considerat tot un conjunt de proves diagnòstiques que són prescrites pels metges i que destaquen “pel volum que representen, els preus que tenen i el fet de ser originades per un nombre limitat de prestadors”.
Així, les possibilitats que s’estudien per reglamentar el tercer pagador per a tots els assegurats farien referència a les anàlisis clíniques, les ressonàncies magnètiques nuclears (RMN) i les tomografies axials computades (TAC) en el cas de prestadors del país.
Pel que fa a quan es pot enllestir el reglament i quan pot entrar en vigor, des del ministeri, que no precisa cap termini, s’assegura que serà quan “es concloguin els aspectes relatius a la part operativa –suport informàtic i facturació principalment– que ha de comportar la nova normativa”.

cass
tercer pagador
règim
cost elevat
actes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte