Diari digital d'Andorra Bondia

El repartiment d'ingressos per passatges entre Ensisa i Grandvalira encara no està decidit


Escrit per: 
Agències


Durant la sessió de Consell de Comú de Canillo d'aquest divendres s'ha posat de manifest que l'acord de repartir els ingressos de Grandvalira per número de passatges de les dues societats encara no és un fet.

El cònsol de Canillo, Enric Casadevall, ha explicat que la decisió està subjecta a les conclusions de l'estudi de la consultoria, que es presenta dimarts vinent, i al fet de si es tira endavant un estudi més aprofundit per establir quin estalvi pot suposar fer la gestió del domini conjuntament. Casadevall ha dit que Saetde acceptaria repartir diferent de com es fa ara, que es 42-58%, sempre i quan es fes una gestió que permetés estalviar diners per no perdre marge 'i aquest pas encara no està clar que el fem', perquè s'ha de valorar la importància de l'estalvi, que segons les primeres estimacions podria ser entre 2,5 i 3,5 milions d'euros. Si s'optés per aquesta fórmula, la societat conjunta, que ara només porta la part comercial, passaria a assumir també la gestió del domini, tot i que els actius quedarien a cada societat mare.

Durant la sessió de Comú també s'ha informat dels comptes d'Ensisa durant la temporada 2008-2009. El director general de la societat, Conrad Blanch, ha explicat que els ingressos van ser de 23,8 milions d'euros, mentre que la temporada anterior havien estat de 24,3, i que les pèrdues van ser de 1,9 milions d'euros, la majoria provinents de Nevasa. Per tant, l'endeutament d'Ensisa se situa en els 13 milions d'euros.

De tota manera, Blanch ha explicat que enguany ja s'ha intentat redreçar la situació perquè la inversió s'ha reduït molt significativament, tot i que també ha informat del mal inici de temporada que s'ha viscut, ja que en el que portem d'hivern, hi ha hagut una baixada dels ingressos del 20% respecte al mateix període de la passada temporada.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte