Diari digital d'Andorra Bondia

El Sant Pare Benet XVI atorga el títol d'arquebisbe 'ad personam' a Joan Enric Vives


Escrit per: 
Agències / Foto: Bisbat d'Urgell


La Santa Seu ha fet públic aquest divendres que el Sant Pare Benet XVI ha concedit el títol i dignitat d’arquebisbe ad personam (és a dir, a títol personal) a Joan-Enric Vives i Sicília, bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra.

El Bisbat d'Urgell explica en un comunicat que en el decret de concessió d’aquest títol es diu que se li atorga 'no solament en reconeixement dels seus mèrits i del zel pastoral a la Diòcesi, sinó també tenint present la singular condició del Bisbat d’Urgell amb vista al rang del seu territori, que inclou el Principat d’Andorra'.
El títol i dignitat d’arquebisbe concedit a títol personal equipara Vives als altres arquebisbes de l’Església Catòlica, que estan al front de les Diòcesis que són Arquebisbats, tant metropolitans com no, és a dir, tant si tenen Diòcesis sufragànies com si no. De tota manera, el Bisbat d’Urgell continua sent un Bisbat o Diòcesi, sense esdevenir Arquebisbat o Arxidiòcesi. I continua sent sufragani de l’Arquebisbat metropolità de Tarragona.
Joan Enric Vives ocupa els càrrecs de bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra des del 12 de maig de 2003, i va prestar el seu jurament com a copríncep i cap d’Estat del Principat d’Andorra el 10 de juliol de 2003 a la Casa de la Vall d’Andorra la Vella, davant el Parlament andorrà.
Està previst que el dissabte dia 10 d’abril al migdia, el nunci de Sa Santedat a Andorra i Espanya, Renzo Fratini, faci entrega oficial de la distinció d’arquebisbe a Vives, i presideixi una eucaristia d’acció de gràcies a la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte