Diari digital d'Andorra Bondia
El secretari general del SAT, Guillem Fornieles.
El secretari general del SAT, Guillem Fornieles.

El SAT confia que els pactes portin un gir en la política de DA


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

L’absència d’una majoria absoluta al Consell General obligarà a les formacions a buscar acords, uns pactes que, tot i que acabin sent entre formacions de caràcter conservador, haurien de comportar un gir en la política que ha fet fins ara Demòcrates per Andorra. Així ho espera si més no el secretari general del Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), Guillem Fornieles, que va alertar del risc per a l’Estat del benestar si les coses “continuen com fins ara” o “no es fan ben fetes”.
I és que més enllà de pactar composicions de Sindicatura, comissions o facilitar investidures, aspectes que el dirigent sindical va qualificar de “purament tècnics”, Fornieles va incidir en la necessitat de buscar acords, i com més amplis millor, en qüestions com ara la relació amb Europa, la lluita contra el canvi climàtic i aspectes socials com el tema de la pèrdua de poder adquisitiu de la classe mitjana i la problemàtica de l’habitatge.
Amb relació a la negociació amb la UE, el dirigent del SAT va incidir en la importància de canviar les formes dels executius demòcrates i que s’informi de les negociacions a la ciutadania, ja que “ocultar informació és enganyar els ciutadans”.
Quant a la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies, Fornieles, que veu complicat qualsevol proposta pel que fa a habitatge, ja que “a cada partit hi ha gent amb interessos al sector immobiliari”, va destacar que “no és únicament un tema d’apujar salaris”, ja que “es podria posar en dificultats moltes petites i mitjanes empreses”, sinó que cal fer-hi front “no permetent que pugi el cost de vida i l’especulació al país”.
En aquest sentit, Fornieles va preguntar-se si l’economia de mercat està per sobre de drets constitucionals i humans com poden ser el del treball, el de poder accedir a un habitatge digne, a la llibertat d’expressió i de poder obtenir informació, entre d’altres, i va concloure que si és així “no cal fer res més perquè l’Estat del benestar se’n va en orris”. En canvi, si es considera que aquests drets recollits en la Carta Magna estan per sobre de l’economia de mercat, els poders públics “han d’intervenir” i “no permetre que la cobdícia d’uns pocs perjudiqui unxa majoria”.

 

SAT
confia
pactes
gir
política
DA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte