Diari digital d'Andorra Bondia

El SAT2TICO mostra la seva oposició a les retallades salarials als funcionaris


Escrit per: 
J. R.

 

El Sindicat Andorrà de l’Hostaleria i el Comerç (SAT2TICO) s’ha pronunciat en contra de les retallades salarials als funcionaris que farà el Govern basant-se en la llei de contenció de la despesa en matèria de personal.

El president del sindicat, Toni Capdevila, i la secretària d’organització, Judith Nogueras, van explicar que consideren que hi ha altres mesures alternatives que es poden prendre per estalviar recursos abans d’aplicar aquesta mesura, perquè en sortiran perjudicats precisament els empleats amb els salaris més baixos.
En aquest sentit, el sindicat recorda que, contràriament al que de vegades es pensa, hi ha molts funcionaris que no superen actualment un sou de 1.300 euros, “i això a còpia de fer moltes hores de feina”. A més, assenyala també que hi ha molts treballadors a l’administració, tant a la general com als comuns, que fa anys que estan empleats amb caràcter eventual “sense que avui dia es vegi quan se solucionarà aquesta qüestió”, segons va explicar Nogueras.
Els dirigents del SAT2TICO es van voler solidaritzar també amb els treballadors de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA) davant l’anunciada retallada de personal, que s’hauria de materialitzar en breu, amb l’entrada de la nova direcció general. “Creiem que si durant els últims anys s’han pogut reduir les despeses, segons ha donat a conèixer l’actual director general, es pot continuar per aquest camí abans de procedir a fer acomiadaments”, va manifestar Capdevila.
Els dirigents sindicals van recordar que l’ens ha estat deficitari des que es va crear i que si es pretén estalviar “el primer que s’ha de fer és rebaixar els sous als de dalt, és a dir, als polítics, que com s’està explicant aquests dies en els mitjans de comunicació no són precisament petits”. Per Capdevila, la ràdio i la televisió públiques són un servei que s’ha de mantenir, encara que hi pugui haver un cert dèficit cada any a la parapública.
D’altra banda, el SAT2TICO es va pronunciar també  en relació amb la pèrdua  de 100.000 euros que ha suposat per a les arques de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) la inversió en l’aerolínia catalana Spanair, en haver-se declarat en fallida. Els dirigents sindicals troben que hi ha una “falta de transparència” de la parapública a l’hora d’informar sobre les inversions que té actualment en companyies com aquesta. “Els cotitzants de la CASS tenim dret a saber què s’està fent amb els nostres diners”, va dir Capdevila. En aquest sentit, el sindicat opina que els comptes haurien de ser públics.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte