Diari digital d'Andorra Bondia
Henri Gétaz en la conferència d'aquesta tarda.
Henri Gétaz en la conferència d'aquesta tarda.

El secretari general de l’EFTA explica els resultats amb l’acord d’associació


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

El secretari general de l’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA), Henri Gétaz, ha oferit aquesta tarda una conferència sobre el funcionament de l’acord de l’Espai Econòmic Europeu, els resultats que s’han obtingut després de més de 25 anys d’experiència i com aquest acord amb la Unió Europea (UE) ha transformat els països que en formen part. 

En la xerrada ha assistit el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, que ha apuntat que els permet “poder conèixer i veure com els funciona l’acord a l’EFTA, un acord molt similar al que estem negociant, i els podem comparar per l’efecte mirall que tenen”. 

Per la seva part, Gétaz ha ressaltat que el resultat de l’Acord de l’Espai Econòmic Europeu ha estat extremadament positiu per als països que en formen part i va animar Andorra a continuar negociant. “Estic segur que l’Acord permetrà que floreixin multitud d’oportunitats per als operadors andorrans”. 

L’EFTA té actualment un acord d’associació amb la UE molt semblant al que està negociant Andorra, Mònaco i San Marino. 

D’altra banda, la visita oficial de Gétaz preveu la celebració d’una trobada amb els actors econòmics i socials del país que participen o segueixen la negociació de l’acord d’associació entre Andorra i la UE, amb la voluntat d’acostar a aquests organismes l’experiència de l’EFTA.

EFTA
acord d'associació
Henri Gétaz
Landry Riba

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Aquest senyor que xupa de la mamella europea es podria quedar a casa…. Que espereu que digui dolent si tot aquest circ es el seu modus vivendi…. I quants andorranets de govern esperen lo mateix? Tenir la seva quota de poder i el seu sou i dietes? Aneu a treballar va!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte