Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l’assemblea extraordinària del Sindicat de l’Ensenyament Públic d’ahir al vespre.
Un moment de l’assemblea extraordinària del Sindicat de l’Ensenyament Públic d’ahir al vespre.

El SEP convoca una acció de protesta social el dia 16 al forat de The Cloud


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Finalment no hi haurà vaga dels treballadors públics per protestar contra l’aprovació de la llei de la funció pública. Com a mínim no convocada pel Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), que davant les limitacions que imposa la nova legislació sindical, ja en vigor, ha optat per convocar una concentració de protesta social el 16 de gener, el dia abans que el Consell General es pronunciï sobre el text de la funció pública, a les set de la tarda a la nova plaça creada per tapar el forat on havia d’anar l’edifici The Cloud.
Així ho va confirmar ahir el president del SEP, David Garcia, després de l’assemblea extraordinària del sindicat, en què s’havien de debatre les accions a portar a terme davant la pròxima aprovació de la llei de la funció pública, i que es va veure alterada per la publicació ahir mateix d’un Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) extraordinari que recollia el paquet de lleis laborals i sindicals, que va agafar per sorpresa els assistents a l’assemblea.
“Ens hem assabentat que la llei que necessitem per fer una vaga és en vigor des de l’1 de gener”, va destacar Garcia, que va recordar que es tracta d’un text “superrestrictiu en el qual se’ns demana el 50% dels nostres afiliats a l’hora de decidir una possible vaga”, un fet que “és una manera més de coaccionar qualsevol acció que vulgui dur a terme qualsevol sindicat, perquè és impossible”. En aquesta línia, el dirigent del SEP, que va lamentar que malgrat ser gairebé 150 –entre assistents i vots delegats– es tracta d’una xifra que “no podem fer absolutament res”, va assegurar que “trobar el 50% de qualsevol col·lectiu perquè et doni dret a poder-te manifestar és, sincerament, una vergonya”. A més, va considerar “intencionada” la data d’entrada en vigor d’aquesta nova legislació i va dir que el dia de publicació en un BOPA extraordinari també “fa pensar” que es vulgui que “abans que puguin arribar aquestes manifestacions ja les tallem d’arrel”.
Per tot plegat, i malgrat que el motiu principal serà mostrar el rebuig a la llei de la funció pública, Garcia va fer una crida “a tothom que vulgui venir”, ja que “també és una protesta social”, una acció en la qual “la societat ha d’entendre que si s’aprova la llei de la funció pública deixarem de ser funcionaris, i ser funcionari no vol dir tenir una etiqueta, sinó que qualsevol funcionari no ha d’estar supeditat a les ordres dels polítics”.
Garcia, que va recordar que el SEP, juntament amb altres sindicats com el Sipaag, USdA i SAT van ser presents a la protesta de fa unes setmanes, va fer una crida a la “participació de tots els col·lectius socials, gent gran, qualsevol que ens vulgui donar suport, perquè al final és una cosa de tots”. I va insistir que “al final no és una protesta d’un col·lectiu determinat d’un sindicat de l’Administració pública, sinó que és una protesta global, una protesta que diu prou ja de majories absolutes, prou ja de l’aquí mano jo i prou ja d’imposicions”.
D’altra banda, l’assemblea extraordinària del SEP va servir també per abordar la situació generada arran de l’acceptació a tràmit per part de la Batllia d’una nova demanda, en aquest cas contra l’edicte de convocatòria de places de l’abril del 2018. Així, i de la mateixa manera que es va procedir amb la demanda contra l’edicte del 2016 que ha estat anul·lat finalment pel Tribunal Constitucional, Garcia va explicar que es va consultar els afiliats sobre si el sindicat havia “d’estar al costat dels afectats” i fer front “a les despeses que es poguessin derivar”, opció que es va “aprovar per unanimitat”, constatant, una vegada més, que “és un col·lectiu molt solidari”.
Precisament, pel que fa a l’edicte del 2016, el president del Sindicat de l’Ensenyament Públic, que va lamentar que des del ministeri es continuï pensant que “l’edicte és vàlid i que simplement és un defecte de forma”, va confirmar que els afectats “resignats” han acceptat que es torni a convocar un concurs públic tot i haver fet les coses bé, “presentant-se a un concurs, aportant la documentació necessària, aprovant i convertint-se en funcionaris”. En aquest sentit, Garcia va lamentar que “tres anys després se’ls diu que deixen de ser funcionaris i que s’han de tornar a presentar a un concurs públic”.

 

SEP
convoca
acció
protesta
16
forat
the cloud

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte