Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment abans de l’inici de l’assemblea extraordinària del SEP ahir a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany.
Un moment abans de l’inici de l’assemblea extraordinària del SEP ahir a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany.

El SEP fixa quatre línies vermelles de cara a la llei del cos d’educació


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) va definir ahir en l’assemblea general extraordinària el que són les seves línies vermelles de cara a la futura llei del cos d’educació, l’esborrany del text de la qual el sindicat va rebre ahir mateix.
D’aquesta manera, i malgrat la manca de temps per poder analitzar el text, el sindicat va establir com a línies vermelles sense les quals no donarà suport a la llei la carrera professional, el GAdA, la jubilació, ja que des del ministeri no se’ls ha concretat si podrà ser abans dels 60 anys, i les vacances, que consideren que s’han d’incloure en la llei. 
Així ho va explicar el president del SEP, David Garcia, un cop finalitzada l’assemblea, en la qual es va abordar també el resultat de les enquestes fetes als afiliats amb relació a la vaga i a les reunions que el titular d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, ha mantingut amb els claustres dels diferents centres escolars.
Així, fins a un 44% dels afiliats enquestats estan disposats a tornar a fer vaga, mentre que  un 16% s’hi mostra contrari i justifica el no per les retencions a les nòmines. El 40% restant es manifesta d’acord amb repetir la vaga, això sí, però amb matisos sobre la dinàmica. 
Pel que fa a les trobades del ministre amb els claustres per valorar la llei, sobre una puntuació de deu, la pèrdua de condició de funcionari és un 2,5; les incompatibilitats, un 2,77; i el model d’assignació,  un 3,55. Un 30% dels enquestats assegura  que s’ha sentit a gust i amb satisfacció plena en aquestes reunions.
La voluntat del sindicat, que la setmana vinent mantindrà una nova trobada amb el ministre, és poder arribar a consensuar la llei del cos d’educació, tot i que, en el cas que això no sigui possible, i tenint en compte les dades extretes de l’enquesta, no es descarta que es pugui tornar a repetir la vaga.
D’altra banda, sobre la sentencia del superior, es va acordar que el SEP pagarà les despeses derivades del procés. Tot i això, el sindicat va lamentar la manca d’informació que han tingut, així com el fet que els afectats no hagin pogut fer recurs. Des del sindicat, esperen que l’afer tingui les mínimes conseqüències possibles, però no es van mostrar massa optimistes.

 

SEP
línies vermelles
llei del cos d'educació
vaga
jubilació
vacances
gada

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte