Diari digital d'Andorra Bondia

El Servei d’Atenció Domiciliària d’Ordino atèn regularment a uns cinc usuaris


Escrit per: 
Redacció


El Servei d’Atenció Domiciliària d’Ordino compta amb cinc usuaris regulars des que es va posar en marxa, el passat 20 d’abril. A banda d’aquests usuaris regulars també n’hi ha que fan demandes puntuals.

Els serveis més sol·licitats fins al moment han estat els d’acompanyament, i el d’atenció personal i domèstica. El SAD d’Ordino compta amb dues persones, una treballadora social i una cuidadora familiar que s’encarrega de fer els àpats, les visites i les higienes.
El servei es va posar en marxa fa tres mesos i ha tingut molt bona acollida per part de la població, tal i com ha assegurat la cap del departament de Cultura, Joventut i Benestar Social d’Ordino, Anna Call. El treball que s’està duent a terme se centra sobretot en aquests cinc usuaris regulars que, de fet,  el departament ja tenia constància que necessitaven aquest tipus d’atenció. De totes maneres, també hi ha persones que sol•liciten el servei en ocasions puntuals, com per exemple l’acompanyament o l’assessorament sobre vistes al metge. En aquest cas, des del SAD es fa un seguiment de la malaltia de la persona o dels medicaments que s’han de prendre. Altres serveis complementaris que es fan són compres o cuina d’àpats.
D’altra banda, comentar que en suma, les set parròquies donen servei a 146 persones que reben l’ajuda de les persones que treballen als diferents serveis d’atenció a domicili parroquials. D’aquesta manera, la parròquia de Canillo atén a hores d’ara en el Servei d’Atenció a Domicili quatre persones. D’altra banda, cal assenyalar que Encamp dóna cobertura a 29 persones que necessiten les atencions que es dispensen des del SAD per atendre diferents necessitats. Vint-i-sis són les persones usuàries del servei de de la parròquia d’Andorra la Vella. A Sant Julià el volum d’usuaris s’ha mantingut estable en els darrers mesos, i ara com ara són tretze els usuaris del SAD. D’altra banda, Escaldes-Engordany, te un total de 85 usuaris adscrits a aquesta prestació. En darrera instància, cal comentar també que l’altra parròquia de les valls del nord, la Massana, compta actualment amb uns 21 usuaris.

El Servei d’Àpats a Domicili de la capital ha atès al llarg de 2009 a 35 usuaris

Des que es va impulsar el Servei d’Àpats a Domicili com a prova pilot a principis del 2008 i fins al desembre del mateix any, el SAD va atendre 16 persones. En aquest any 2009, hi ha hagut 35 usuaris. Actualment el nombre d’usuaris d’aquest servei comunal és de setze persones, de les quals cinc perceben una reducció de tarifa del 100% que s’ha tramitat des del departament de Social del comú d’Andorra la Vella. D’altra banda, el gran èxit del menjador social del Casal Calones ha fet plantejar la necessitat de sumar un segon torn de menjars a partir d’octubre. El Servei d’Àpats a Domicili va néixer després de constatar la necessitat, de cobrir aquells moments en que els usuaris del menjador es veuen obligats a quedar-se a casa a causa de postoperatoris o petits accidents.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte