Diari digital d'Andorra Bondia
La cap d’àrea d’Ocupació i Treball, Laura Vilella, va fer balanç ahir de les línies estratègiques del SOA del període 2016-2019.
La cap d’àrea d’Ocupació i Treball, Laura Vilella, va fer balanç ahir de les línies estratègiques del SOA del període 2016-2019.

El Servei d’Ocupació registra fins a 54 nous inscrits cada mes el 2018


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El Servei d’Ocupació va registrar una mitjana mensual de 54 nous inscrits durant el 2018, segons les dades que va fer públiques ahir la cap d’àrea d’Ocupació i Treball, Laura Vilella, que va fer un balanç de les línies estratègiques seguides pel SOA pel període 2016-2019, que s’han centrat fonamentalment a millorar la pròpia imatge, així com la qualitat del servei i l’orientació a l’usuari, l’ocupabilitat de les persones desocupades i ocupades, i a afavorir la competitivitat del teixit empresarial i la inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

De la mitjana de persones que es van inscriure per primera vegada al servei, Vilella va precisar que 42 ho van fer per recercar un lloc de treball, mentre que els altres 12 buscaven una millora. Així mateix, la responable d’Ocupació i Treball va explicar que des del novembre passat fins a 204 empreses havien obtingut el codi d’autentificació d’oferent d’ocupació que els permet accedir de forma telemàtica a la inscripció de les ofertes al servei.
Precisament, la potenciació de la pàgina web que ha permès fer els tràmits en línia ha estat una de les accions encarades a millorar la imatge del SOA, que també ha implementat la cita prèvia i ha millorat la comunicació amb les empreses, els agents socials i altres departaments. Així, Vilella, que va remarcar que la mitjana mensual de consultes al web és de 10.839, va explicar que des del febrer del 2018 la unitat d’intermediació porta a terme una mitjana de 200 seguiments mensuals a empreses.
Quant a la millora de la qualitat del servei i l’orientació a l’usuari, des del SOA s’ha implementat un programa formatiu de l’equip, s’han revisat procediments i serveis i s’ha adaptat l’horari d’atenció amb cita prèvia a les necessitats individuals dels usuaris. Precisament, quant a la xifra d’usuaris, a 29 de març el SOA tenia inscrites 418 persones (59%) en recerca d’un lloc de treball, 275 (39%) per millorar la seva situació laboral i 17 persones (2%) en recerca d’un lloc de treball i beneficiàries a la vegada de la prestació d’atur involuntari. Amb relació a les xifres, Vilella va explicar que s’està als nivells del 2007, si bé va reconèixer “un repunt” durant el 2018, increment, però, que va atribuir “a les millores fetes” i també “a la major confiança en el servei dels usuaris”.
Pel que fa a l’ocupabilitat de les persones, Vilella va destacar que des del març del 2017 s’han  tancat fins a 386 processos d’orientació gràcies als quals un 26% dels usuaris ha trobat un lloc de treball, als quals cal afegir el 47% de les persones que van acabar trobant feina pels seus propis mitjans.
D’altra banda, la cap d’àrea d’Ocupació i Treball, que va destacar les 45 formacions dutes a terme el 2018,  va detallar que el maig passat i fins al desembre de l’any passat es van fer 384 prospeccions de noves empreses que van comportar fins a 156 contractacions en el marc dels diferents programes ocupacionals que ofereix el servei.

Licitada la protecció del riu Valira a l’Edar Sud

El consell de ministres va aprovar ahir la licitació de les obres de protecció del marge esquerre del riu Valira, a la zona de l’Edar Sud, segons va informar el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, que va precisar que amb l’obra es protegiran 180 metres li-neals de marge.
L’executiu va acordar també la licitació de nou semàfors, cinc dels quals reductors de velocitat, i cinc aforadors de comptatge de vehicles que s’ubicaran a diferents espais de la xarxa de carre-teres, així com la licitació del subministrament de diversos vehicles i ginys per la Unitat d’Explotació de Carreteres de l’Àrea COEX, mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària.

Servei d’Ocupació
registra
inscrits
2018
Comentaris: 1

Comentaris

es penosa la situació laboral d'aquest pais i mentres tant tots els politics bla bla bla ,aixo si la edad laboral cada cop mes vetada de 25 a 40 anys com a molt ,feines temporals i mal pagades ,no crec que cap dels que es presentat donin al perfil per arreglar aixo ,es per aixo que el meu vot no sera blanc sera nul

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic