Diari digital d'Andorra Bondia

El SIPA, satisfet que s’admeti que el fons no s’ha constituït


Escrit per: 
J. R. / Foto: Agències

Els dirigents del Sindicat de la Policia (SIPA) van mostrar ahir la seva satisfacció perquè el Govern els ha donat la raó sobre les queixes que van expressar pel fet que mai no s’hagi constituït el fons per a les jubilacions dels membres del cos.

El vicepresident de l’entitat, Joan Comella, va manifestar que estan “contents” que s’hagi admès que el fons amb els diners cotitzats pels policies durant els últims 45 anys no ha existit mai, com el SIPA va denunciar públicament després de la reunió en què es va informar sobre l’estudi actuarial.
Pel que fa a la xifra de més de 80 milions d’euros donada pel ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, per avaluar els compromisos adquirits en aquest àmbit per l’Administració, Comella va indicar que abans de pronunciar-se “esperarem a rebre tota la informació continguda a l’estudi actuarial que hem sol·licitat”. “Desconeixem d’on surten aquests 80 milions”, va afegir Comella. Tot i així, el dirigent sindical va manifestar que aquesta quantitat seria la resultant en un escenari hipotètic totalment negatiu, és a dir, si tots els policies agafessin la prejubilació una vegada han complert 20 anys de servei. “La xifra pot ser bona com a aproximació, però s’ha de tenir en compte que molts agents porten gairebé trenta anys treballant i encara no s’han jubilat”, va explicar Comella. Aquest va indicar també que un altre càlcul hipotètic és el dels 2,8 milions d’euros que haurien cotitzat els funcionaris policials en actiu, alhora que ressaltava que “nosaltres no volem gestionar el fons, cosa que mai ens ha passat pel cap, perquè aquesta és una funció del Govern”.
Els responsables de l’altre sindicat del cos, el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA) van explicar que no faran cap valoració sobre aquest assumpte fins que disposin de totes les dades per part del Govern. La previsió del Govern és convocar els sindicats properament per donar-los a conèixer les xifres concretes sobre aquesta matèria.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte