Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment d’una assemblea del Sipaag.
Un moment d’una assemblea del Sipaag.

El Sipaag dubta de l’efectivitat de la llei de transparència


Escrit per: 
Redacció / Foto: Sipaag

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) posa en dubta que la llei de transparència pugui ser realment efectiva sens tenir un procediment sancionador ni cap procediment d’avaluació ni tan sols preveure destinar recursos a la formació dels treballadors per afavorir l’accés a la informació. 

Així ho han manifestat en un comunicat en el qual deixen clar que voldrien que el text “no tan sols garanteixi l’honestedat dels responsables polítics, sinó també l’equitat i la neutralitat en les actuacions i els procediments de l’Administració”. Remarquen que oferir un servei “eficient” i garantint la “neutralitat” és l’única manera de tenir bona image com a servidors de la ciutadania i per tant demanen que la llei “aportés control i agarania de bones pràctiques i fixés uns estàndards de qualitat per enfortir i empoderar l’Administració”.

Igualment, afirmen que encara “més greu” és la situació dels mecanismes previstos per la Llei de protecció de dades. Aquí sí que hi ha procediment sancionador, “però només s’aplicarà als treballadors públics que es considerin responsables de la vulneració d’aquesta protecció” i es critica que pera als responsables polítics no es prevegi ni una amonestació. Per això reivindiquen “instruments jurídics que ens afavoreixiin a l’hora de fer la nostra tasca amb rigor i garanties”, un fet que creuen que també afavoriria “el funcionament de la societat”. Acaben reclamant una Administració “més transparent, valorada i neutral”.

sipaag
dubta
efectivitat
llei de transparència
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic