Diari digital d'Andorra Bondia
El Sipaag proposava una jornada de 7,30 hores tot l’any amb 20 minuts de descans.
El Sipaag proposava una jornada de 7,30 hores tot l’any amb 20 minuts de descans.

El Sipaag lamenta que el Govern no hagi contemplat la seva proposta


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Davant la proposta del Govern sobre la flexibilització horària dels funcionaris a través d’una prova pilot, el Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) lamenta que el departament de Funció Pública i els directors no l’hagin tingut en compte com a interlocutor. L’opció de la jornada continuada de 7,30 hores durant tot l’any amb un descans de 20 minuts, i sempre amb adequació a les necessitats d’atenció i funcionament de serveis que va proposar aquest sindicat, no forma part de les tres possibilitats que dimecres passat va apuntar el ministre portaveu, Jordi Cinca. 
El Sipaag considera que la seva proposta hauria representat una reducció horària durant els períodes de jornada partida actuals i un increment de les hores treballades en els períodes de jornada reduïda. Finalment, aquesta opció no s’ha aprovat i des d’aquest sindicat consideren que hauria millorat la conciliació de la vida laboral i familiar, a més de garantir la qualitat del servei públic.
El Govern, a la prova pilot que es durà a terme entre el 10 de setembre i el 31 de desembre, dona als funcionaris tres opcions: mantenir la jornada actual de 8,15 hores diàries, de dilluns a dijous, i els divendres i setmanes de jornada intensiva, de 7 hores; una nova jornada laboral ininterrompuda de 7,45  hores diàries, de dilluns a divendres, i de 7,30 hores les setmanes de jornada intensiva;  i, finalment, una nova jornada de treball partida de 7,45 hores diàries, de dilluns a divendres, i de 7,30 hores les setmanes de jornada intensiva.
El Sipaag remarca que la primera proposta que es va treballar des de l’executiu amb els directors era una jornada compactada de 8,45 hores, amb 30 minuts inclosos de descans, amb l’objectiu de mantenir oberta l’Administració general de les 8.00 a les 17.30. Objectiu que el Govern manté en la seva proposta.
El sindicat conclou que, tot i que no ha assolit l’objectiu marcat de 7,30 hores, “continuarà treballant per millorar la conciliació laboral i personal dels treballadors” de l’Administració pública.
A més, el Sipaag reclama que durant la prova pilot es tingui en compte l’opinió dels treballadors mitjançant una enquesta.

sipaag
lamenta
Govern
proposta
contemplat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte