Diari digital d'Andorra Bondia
El Sipaag ha convocat una assemblea per dimarts per decidir les accions a fer davant l’aprovació de la llei de la funció pública.
El Sipaag ha convocat una assemblea per dimarts per decidir les accions a fer davant l’aprovació de la llei de la funció pública.

El Sipaag porta a la justícia l’ús dels càrrecs de relació especial


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Tal com ja havia avançat, el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) portarà a la justícia el que  considera un “abús” per part de Govern pel que fa al personal de relació especial que, com ja ha denunciat el sindicat en més d’una ocasió, porta a terme “funcions de comandament” i, en algun cas, “amb signatura delegada i tot per part del ministre”, unes atribucions que no preveu la legislació vigent.
Així ho va confirmar ahir el president del Sipaag, Lluís Anguita, que va precisar que l’acord es va prendre en la reunió de la junta de l’organització de dimarts i que avui mateix hi ha prevista una reunió amb els advocats per acabar de determinar “la forma que es dona a tot plegat”, i si “ha de ser una querella, una denúncia a la fiscalia o alguna altra opció que plantegin els lletrats”.
Anguita, que tem que davant la proximitat del període electoral es quedi sense resposta  la sol·licitud que el sindicat va presentar a mitjans de desembre demanant que totes les contractacions de relació especial es publiquessin al BOPA i que aquest personal desenvolupés únicament les funcions que la llei li confereix, va explicar que malgrat les denúncies públiques fetes la situació amb bona part d’aquest personal es manté i, alguns i a diferents departaments, continuen exercint funcions de comandament, “per sobre de directors i encara en determinats casos sota la figura de coordinador que no està prevista en la llei”.
En aquest sentit, Anguita, que va destacar que també hi ha personal de relació especial ocupant llocs que teòricament “la legislació diu que han de ser andorrans qui els ocupin sense ser-ho, com pot ser el del cap del gabinet del cap de Govern”, va recordar que al personal de relació especial la llei només li “atribueix tasques d’assessorament i no pas executives”, i va insistir que “això no pot continuar” i que hi ha d’“haver alguna manera per tal que es garanteixi que el Govern compleix amb el que diu la llei”.
D’altra banda, el president del Sipaag vol aprofitar la trobada d’avui amb els advocats per parlar també del millor camí per fer arribar al Consell d’Europa “la situació del país i el que s’està fent amb lleis com la de la funció pública o el paquet de lleis laborals”. En aquesta línia, Anguita va incidir en les retallades que suposen, tant pel que fa a les condicions laborals dels treballadors públics com els del sector privat, i va advertir que fins i tot es pot estar atacant drets fonamentals, ja que per exemple “pràcticament s’està eliminant el dret a vaga”.
Precisament, i davant la pròxima aprovació per part del Consell General de la llei de la funció pública, prevista pel 17 de gener vinent, Anguita va explicar que el Sipaag ha convocat tots els seus afiliats, i també aquells que no ho són tot i que a l’hora de les votacions no podran votar, a una assemblea dimarts vinent per decidir quines accions emprendre. Des de la junta, va avançar, es proposarà una concentració a la plaça del Consell General el mateix dijous 17, però “seran els afiliats els que decidiran si sí o si no”.

sipaag
Porta
justícia
càrrecs
relació especial

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte