Diari digital d'Andorra Bondia
Afiliats del Sipaag reunits en una assemblea recent.
Afiliats del Sipaag reunits en una assemblea recent.

El Sipaag reclama compromisos a Pallarés abans de les comunals


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Jonathan Gil

El clima de diàleg que s’ha establert entre el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) i el ministeri de la Funció Pública es podria veure enrarit si des del Govern no es comença a passar de les paraules als fets. El Sipaag reclama “compromisos concrets” a la ministra Judith Pallarés  abans de les eleccions comunals del 15 de desembre. “No és un ultimàtum, però sí que exigim que es comenci a concretar alguna cosa. La gent també ens ho demana”, va argumentar el president del col·lectiu, Lluís Anguita, que va afegir que “hem fet diverses reunions i entenem que de tot el que s’ha parlat, alguna cosa deuen tenir clara si la modificaran o no”.
El Sipaag i el ministeri es troben en plenes negociacions per mirar de reformar la Llei de la Funció Pública aprovada la legislatura passada i rebutjada en bloc per tots els sindicats. Mitjançant un comunicat van assegurar que “es valora com a positiva la dinàmica actual de diàleg”, però un cop ja s’ha establert un calendari i “s’han mantingut unes sessions de negociació” es considera que “ha arribat l’hora de veure’n els resultats”. En el document deixen clar que els compromisos concrets que demanen s’haurien d’adoptar “abans de les eleccions comunals del 15 de desembre vinent perquè els electors també disposin d’aquesta informació”. Anguita va argumentar que “nosaltres hem de fer allò que els afiliats ens demanen i la gent vol saber si hi haurà canvis o no”, i va apuntar que tampoc es pot començar a parlar dels reglaments “sense saber com quedarà la llei”.
Des del sindicat van recordar que des de l’aprovació de diversos textos legals que retallen els drets dels treballadors de l’Administració, com la Llei del Pla de Pensions de la Funció Pública i la Llei 1/2019 de la Funció Pública, el Sipaag “treballa en diversos fronts per recuperar el terreny perdut”. Expliquen, igualment, que amb el ministeri de Funció Pública i Simplificació de l’Administració es manté un diàleg obert (s’han mantingut quatre reunions des de la primavera fins al moment) per reformar a fons la Llei 1/2019. També diuen que s’ha insistit, des del començament de la legislatura, en la necessitat de revertir la rebaixa de salaris als treballadors de nova contractació per la sentència pendent d’un recurs sobre l’IRPF 2011-2012 i alhora defensen la necessitat “d’afegir una disposició a la Llei de la Funció Pública per posar fi al greuge comparatiu entre treballadors interins que, amb poc temps de diferència, han passat a ser indefinits i tenen diferents drets reconeguts, de manera que els que havien meritat més anys d’experiència han quedat castigats sense que se’ls reconegui l’antiguitat”.
Des del sindicat també s’aprofita per anunciar que, tot i que la Llei de creació i regulació del pla de pensions “ja va empitjorar de manera flagrant i retroactiva, les condicions de la nostra jubilació”, s’ha descartat denunciar aquest fet a la justícia perquè expliquen que ja hi ha hagut alguna sentència desfavorable als treballadors, en el sentit que no es pot considerar la retroactivitat negativa d’una “expectativa de dret”.

 

sipaag
reclama
compromisos
Pallarés
abans
comunals

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte