Diari digital d'Andorra Bondia
La trobada de la ministra Judith Pallarés amb els representants del Sipaag, ahir.
La trobada de la ministra Judith Pallarés amb els representants del Sipaag, ahir.

El Sipaag, satisfet perquè Pallarès no marca línies vermelles en la negociació


Escrit per: 
P.G. / Foto: SFGA

La primera trobada entre la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Judith Pallarés, i la secretària d’Estat de la Funció Pública, Lara Vilamala, amb els representants del Sindicat del Personal de l’Administració General (Sipaag) va ser valorada pel president del col·lectiu, Lluís Anguita, com un inici “fabulós”. Anguita es va mostrar satisfet perquè la ministra, malgrat que va dir que no derogaran la nova llei de la Funció Pública “no ha marcat cap línia vermella i ha dit que podrem parlar de tot i modificar el que creiem per mutu acord”, va comentar.

Anguita va destacar “el tarannà completament diferent de l’anterior ministra, perquè aquesta es va mostrar encantadora, molt més dialogant i més amable”, va dir.
Ministra i sindicat van acordar tenir una reunió mensual per anar avançant en aquesta negociació. Pallarés va mostrar la seva predisposició a treballar conjuntament en la modificació de la Llei després que el Tribunal Constitucional en derogués part de l’articulat el mes de maig passat. La titular de Funció Pública va manifestar als representants sindicals la voluntat de donar un nou impuls a la modernització de l’Administració, simplificant i reduint els tràmits i adaptant-la a la realitat de la ciutadania. De fet, Pallarés al seu compte de Twitter va resumir la trobada d’ahir com l’objectiu marcat per treballar plegats per fer una Administració molt més àgil i eficient, encarada als reptes del futur.
Segons el Sipaag, els responsables de Funció Pública es van mostrar d’acord a mirar en quin punt es troba la qüestió dels greuges comparatius entre treballadors provocats per l’entrada en vigor de la llei i la retallada a la nòmina del personal de nova contractació pel descompte de l’IPC del 2011 i el 2012. Així mateix, “hem acordat tractar el tema del complement de jubilació en reunions posteriors”, va dir Anguita.
Pallarés i Vilamala van mostrar la seva voluntat de trobar-se amb la resta de representants sindicals i establir una agenda periòdica de reunions.
Segons Anguita, des de la Sipaag estan oberts a continuar tenint contacte amb altres sindicats per anar conjuntament en la negociació de la llei, però també va admetre que cada col·lectiu té les seves especificitats concretes.
Anguita va voler referir-se a unes declaracions públiques fetes pel secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, sobre l’anunciada desaparició de la plataforma sindical. Segons el president del Sipaag, està d’acord que la plataforma “s’ha acabat”. Anguita, però, nega que existeixi “mala maror entre el personal uniformat i el no-uniformat”. Segons Anguita, el problema estava en la representació de la plataforma, personificada en la figura de Joan Torra. “No tenim cap problema amb els bombers, sinó amb la manera de treballar de Torra, que no agrada”, va aclarir Anguita.

sipaag
satisfet
Pallarés
marca
línies vermelles
negociació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte