Diari digital d'Andorra Bondia
El president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General, Lluís Anguita.
El president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General, Lluís Anguita.

El Sipaag tria la via de la fiscalia per aturar “actes nuls de ple dret”


Escrit per: 
M.S. / FOTO: J.G.

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) ha optat finalment per la via de la fiscalia per mirar de posar fre a l’ús que fa l’executiu de Demòcrates per Andorra del personal de relació especial a part del qual, com ha denunciat en diferents ocasions el sindicat, ha atorgat funcions de comandament, unes atribucions no previstes en la legislació vigent.

Així ho va confirmar ahir el president del Sipaag, Lluís Anguita, després de la trobada que va mantenir amb els advocats, que van concloure que, per ara, “la millor opció és fer la denúncia corresponent a la fiscalia”, deixant de banda per tant la via de la querella que també s’havia estudiat. 
D’aquesta manera, va continuar Anguita, en l’escrit que es farà arribar a la fiscalia les pròximes setmanes s’exposarà que “existeixen actes que són nuls de ple dret” i es demanarà que s’aturin. En aquest sentit, el dirigent del Sipaag, que va remarcar que en aquest cas “no hi ha cap buit legal, ja que la llei és molt clara i especifica quines són les funcions de les relacions especials”, va recordar que algunes de les persones contrac-tades sota aquesta fórmula no només exerceixen funcions de comandament, sinó que també tenen la signatura delegada per part dels ministres corresponents, de manera que “han signat documents i han aprovat edictes”, un fet que “pot arribar a ser un problema”. 
I és que després del que ha passat amb l’anul·lació de l’edicte de l’abril del 2016 per a la convocatòria de les 13 places de mestres i professors que quedaven pendent de l’edicte intern inicial de 20, Anguita tem “que es pugui reproduir una situació similar i que tots els edictes i actes que hagin estat signats per aquest personal de relació especial exercint funcions que no els atribueix la llei puguin resultar també nuls”.
D’altra banda, el dirigent del Sipaag va abordar també en la reunió amb els advocats la intenció del sindicat de fer arribar al Consell d’Europa la situació del país i les “retallades en les condicions laborals” dels treballadors públics i també del sector privat amb la nova legislació laboral impulsada per DA i la llei de la funció pública que s’aprovarà la setmana vinent. “L’advocat veu bé anar al Consell d’Europa”, va destacar Anguita, que va precisar que s’haurà d’analitzar més detalladament la manera de procedir, “si es fa un escrit i després es busca una reunió”.

sipaag
personal de relació especial

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte