Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez abans de l’inici de la sessió.
El conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez abans de l’inici de la sessió.

El sistema d’indicadors de l’habitatge, en fase de prova


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

El sistema d’indicadors d’habitatge, la base de dades que ha de permetre disposar de tota la informació relativa al mercat de l’habitatge, està ja “acabat” i es troba “en període de proves”, segons ha explicat avui el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, responent a una interpel·lació en aquest sentit del conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez. 

Filloy, que davant les preguntes de Sánchez sobre l’índex de preus de referència que el ministre havia assegurat que estaria llest al setembre el va voler deslligar del sistema d’indicadors, ha precisat que s’estan acabant de resoldre uns problemes informàtics, ja que s’han detectat alguns “forats” de seguretat i que un cop resolts s’activarà el sistema que permetrà disposar d’informació per poder tirar endavant polítiques d’habitatge que “no es poden fer sense conèixer les dades”.

En aquest sentit, el ministre, que davant la insistència de Sánchez ha recordat que “dins el sistema d’indicadors ja hi ha referències al preu”, ha explicat que el sistema abarca sis grans àmbits com són les necessitats residencials, el parc d’habitatge, el sòl, el mercat d’habitatge, la dificultat d’accés a aquest mercat i les polítiques d’habitatge, i que dins de cada àmbit “hi ha multitud de dades”.

Així mateix, Filloy ha recordat també que s’està treballant en el fitxer de contractes de lloguer així com en la informatització de les cèdules d’habitabilitat, i que el registre de contractes “aportarà informació quantitativa però també qualitativa” i que es podrà disposar de “dades agregades per barris i per tipologies d’habitatge”.

Des de Terceravia+Unió Laurediana+Independents, el conseller general Joan Carles Camp ha demanat si hi ha intercanvi d’informació entre les diferents institucions i organismes de l’Estat perquè al seu entendre les dades que s’espera obtenir del fitxer de contractes de lloguer “són dades que ja es poden tenir” si es demanen als comuns. En aquest sentit, ha respost el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que ha lamentat que no tots els comuns han lliurat les dades a Estadística.

Dispositiu “adequat” pels  seguidors polonesos
El titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha defensat avui el dispositiu policial dissenyat per al partit de futbol que la selecció nacional va disputar contra Polònia la setmana passada, format per 79 efectius, va ser l’“adequat” i que la situació “va estar controlada en tot moment”.

El ministre responia així a una interpel·lació del conseller general socialdemòcrata Roger Padreny en relació amb els recursos policials i al fet que alguns aficionats polonesos, que seguint les indicacions de la UEFA tenien prohibit l’accés al camp, van entrar sense permís en alguns dels edificis que donen a l’Estadi Nacional i que fins i tot en algun d’ells van accedir a la teulada per veure el matx.

Rossell, que ha detallat que per preparar el dispositiu es va contactar amb les dues federacions, la UEFA i també amb la Interpol de Polònia per tenir coneixement de la “tipologia” de seguidors que podrien venir al país, ha explicat que dos dies abans del partit ja es van fer controls les 24 hores a les fronteres que van permetre identificar un centenar d’aficionats polonesos, a alguns dels quals no se’ls va permetre l’entrada al país. 

Així mateix, el ministre ha assegurat que no hi havia hagut cap incident amb els veïns dels edificis, com ha apuntat Padreny, i que els únics problemes van ser amb la policia, que va acabar practicant dues detencions per incompliment de les disposicions de la Llei de seguretat pública. En aquest sentit, Rossell ha assegurat que si alguns aficionats havien entrat en algun edifici era perquè “les portes estaven obertes” i fins i tot perquè alguns veïns els van cedir les seves terrasses. El titular de Justícia i interior ha assegurat també que des del cos de seguretat es va atendre i donar resposta a totes les trucades de ciutadans que es van rebre.

sistema
indicadors
Habitatge
fase
prova
Comentaris: 1

Comentaris

Sóc l'únic que té la sensació que no fan més que xerrar, demorar i donar excuses mentre ens prenen el pel i no deixen un centímetre sense construir? Tan sols amb les dades de comptadors de FEDA ja tindrien els indicadors que volen jo crec...però l'important és guanyar temps per guanyar calerons

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic