Diari digital d'Andorra Bondia
Un agent de circulació d'Escaldes-Engordany.
Un agent de circulació d'Escaldes-Engordany.

El Superior suspèn cautelarment l’execució de la sentència que obligava a anul·lar la mútua dels agents de circulació escaldencs


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

Segons informa el comú d'Escaldes-Engordany en un comunicat, el Tribunal Superior (TS) ha acordat suspendre cautelarment l'execució de la sentència que obligava a anul·lar la mútua dels agents de circulació d'aquesta parròquia, després que la corporació comunal formulés un incident de nul·litat d'actuacions contra aquesta sentència.

Després que el comú d'Escaldes-Engordany formulés un incident de nul·litat d'actuacions contra la sentència 47 i 48-2018 de 24 de maig del Tribunal Superior de Justícia (TS), que estimava, a tenor de la sentència de 20 de desembre del 2016 del Tribunal Constitucional, el recurs d'apel·lació dels agents de circulació obligant a la corporació a anul·lar la mútua creada per donar cobertura complementària en els casos de baixes per accidents laborals o malalties professionals, el TS ha acordat suspendre cautelarment l'execució de la sentència, segons informa en un comunicat el consistori escaldenc. 

En l'escrit, el TS acorda en un article únic "suspendre cautelarment l'execució de la sentència núm. 48-2018, de 24 de maig, fins que es resolgui l'incident de nul·litat d'actuacions formulat contra la mateixa per part de la representació processal del comú d'Escaldes-Engordany". D'acord amb aquesta decisió, la corporació escaldenca mantindrà la mútua dels agents de circulació en vigor. 

En l'incident de nul·litat, plantejat pel comú d'Escaldes-Engordany, s'argumentava, entre d'altres, que mentre transcorria el procés de contractació pública d'una pòlissa d'assegurança era necessari continuar efectuant les retencions previstes a l'Ordinació de la mútua per tal de garantir als mateixos agents de circulació el manteniment i la continuïtat de l'assegurança complementària. En aquest sentit, el Superior exposa que "és evident que l'execució immediata d'aquesta sentència podria comportar uns perjudicis desmesurats i de difícil reparació per a la corporació comunal, atès que s'haurà procedit a la dissolució de la mútua abans d'adoptar una decisió definitiva sobre la seva procedència, motiu pel qual s'ha de donar lloc a la suspensió cautelar de l'efectivitat de la sentència 47 i 48-2018 de 24 de maig, fins a la resolució d'aquest procés incidental de nul·litat d'actuacions”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte