Diari digital d'Andorra Bondia
La candidata número u de DA a Canillo, Meritxell Palmitjavila, va ser la més matinera a votar, ahir a les 9.18 hores.
La candidata número u de DA a Canillo, Meritxell Palmitjavila, va ser la més matinera a votar, ahir a les 9.18 hores.

El tàndem Palmitjavila Bonell guarda el feu demòcrata i resisteix el setge


Escrit per: 
M.P.A. / FOTO: DA

Els pronòstics electorals les donaven guanyadores, i així ha estat. El tàndem de Demòcrates per Andorra (DA) format per Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell ha sabut guardar el feu demòcrata de Canillo dels embats de la dreta i de l’esquerra. Així, la candidatura de DA ha convençut un 66,27% dels electors canillencs, mentre que un 23,13% s’ha decidit per la marca d’Acord, integrada per Cristina Valen i Josep Antoni Reina, i només un 10,6% pels representants d’Andorra Sobirana, Ricard Riba i Aret Boronat.   

La candidata de DA Meritxell Palmitjavila es va mostrar “molt contenta i satisfeta” per la victòria obtinguda. De tota manera, va manifestar que tenien els nervis a flor de pell i que estaven “una mica neguitoses” fins saber com quedaven definitivament els resultats. En qualsevol cas, Palmitjavila es va comprometre a “seguir  treballant pel país i per la parròquia”.  
Per la seva banda, Cristina Valen es va mostrar satisfeta per la feina feta, “perquè hem pogut explicar la nostra proposta”, va assegurar, i perquè “hem millorat els resultats de les eleccions anteriors”, quan el Partit Socialdemòcrata es va presentar en coalició amb Verds+IC+I. Valen va posar el focus en el fet que per primera vegada havien estat tres les candidatures que s’havien presentat a les eleccions, i al seu parer això havia beneficiat l’elector, perquè ha tingut una  “pluralitat” d’opcions per escollir. Per a la socialdemòcrata la campanya ha estat molt intensa, i es va manifestar “esgotada”, ja que ha hagut de conciliar la seva feina a Infància amb els actes electorals. Valen va felicitar les guanyadores i es va mostrar disposada a seguir treballant per la parròquia des del seu compromís polític amb el PS. 
Qui es va mostrar més “decebut” amb els resultats, que no pas amb la feina feta, va matisar, és Ricard Riba, que gairebé no se’n sabia avenir. Se’ls esperava millors, perquè s’ha treballat “força i molt bé”, va dir, en la campanya a Canillo, i va destacar de manera especial el porta a porta. En aquest sentit, va agrair l’amabilitat dels canillencs, “però l’elector decideix i mereix el màxim respecte”. Riba va dir, però, que s’havia de tenir en compte que el projecte polític era nou, i tot i la valentia esmerçada per tirar-lo endavant, potser no havien sabut fer arribar el missatge, va reconèixer tot fent autocrítica. Atenent les seves paraules a les xarxes, de moment Riba deixa la política, “però no definitivament perquè m’agrada”. 
La participació a la parròquia de Canillo ha augmentat lleugerament respecte a les darreres eleccions generals, en concret un 1,45%. D’aquesta manera, en aquests comicis ha estat del 72,48%, mentre que el 2015 va ser del 71,03%. 

 

Degoteig, contenció i complicitat en una jornada de temps variable 

La jornada electoral a Canillo va estar marcada per un degoteig constant de votants, amb un pic més elevat cap a les 12 del migdia, fins al punt de formar-se alguna petita cua. En aquest sentit, el cònsol major, Josep Mandicó, va valorar de manera positiva “el bon ritme de participació”, un ritme acompanyat per la borrufa i fins i tot la neu que va caure durant algunes estones combinada també amb el sol i un bon tiberi a degustar abans i/o després de votar. El primer dels electors va ser un treballador del Comú, Miguel Ángel Hernández, que a les 9.02 hores exercia el seu dret a vot abans de començar la seva jornada laboral. En aquesta ocasió, un cop votaven els canillencs eren obsequiats amb un pin commemoratiu de les finals de la Copa de Món fet expressament per a l’ocasió. La candidata més matinera va ser la número u de la territorial de Demòcrates per Andorra (DA), Meritxell Palmitjavila, que a les 9.18 hores ja va dipositar el seu vot. La candidata de d’Acord, Cristina Valen, ho va fer dues hores més tard acompanyada del número dos, Josep Antoni Reina. Pocs minuts després s’hi va acostar el candidat d’Andorra Sobirana (AS), Ricard Riba, acompanyat de la seva família. Per cert, es va poder veure certa complicitat entre els membres d’aquestes dues candidatures. La sala del consell també va ser testimoni de la votació de Jordi Alcobé, la presidenta d’Unicef, Laura Àlvarez, i  Landry Riba, que es va mostrar molt contingut a l’hora d’augurar la possible revalidació de la majoria absoluta de DA.

 

 

Canillo
demòcrates
Meritxell Palmitjavila

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte