Diari digital d'Andorra Bondia
El síndic general, Vicenç Mateu.
El síndic general, Vicenç Mateu.

El TC admet el recurs pel rol del síndic en tot l’afer del grup mixt


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El mateix dia que es va pronunciar sobre la Llei qualificada de delimitació de competències i sobre la Llei qualificada de transferències als comuns, el Tribunal Constitucional va acordar també l’admissió a tràmit del recurs d’empara que va  presentar el conseller general del Partit Socialdemocràta Pere López arran de l’actuació del síndic general, Vicenç Mateu, en tot l’afer del grup mixt amb l’entrada dels cinc parlamentaris escindits del grup liberal.
Així ho va confirmar ahir el mateix López que, malgrat voler ser prudent i mostrar-se partidari “d’esperar la sentència”, sí que va expressar la seva satisfacció per l’admissió a tràmit del recurs, “una cosa que per nosaltres era òbvia tot i que hi havia dubtes”. I és que l’acceptació del recurs i, de fet,  com reconeix el mateix TC en l’aute, ja implica que hi ha un component constitucional i que és procedent analitzar-lo, al marge de la sentència que pugui emetre posteriorment l’alt tribunal.
En el recurs d’empara, el parlamentari del PS i president també de la formació recull bona part dels arguments que ja va utilitzar en el recurs que va presentar a Sindicatura, que va ser rebutjat, i va argumentar que s’havia seguit el reglament de la cambra parlamentària. Així, López considera que Mateu el va cessar com a president del grup mixt, una destitució que creu que contraria la Carta Magna i que vulnera els seus drets i llibertats fonamentals com a conseller general. A més, el parlamentari reclama també que es declari nul·la la convocatòria de la reunió de la junta de presidents que es va portar a terme el 8 de gener passat, una reunió a la qual no es va citar ni al president ni al president suplent del grup mixt.
Des de la formació, que ja va posar de manifest el seu malestar amb la decisió del síndic a qui van acusar de voler “anul·lar i silenciar la veu del PS”, es considera que en lesionar els drets de López també es lesionen els drets dels ciutadans.

TC
admet
recurs
rol
síndic
afer
grup mixt

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte