Diari digital d'Andorra Bondia
El president de la comissió legislativa d'Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports, Ferran Costa, i la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila.
El president de la comissió legislativa d'Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports, Ferran Costa, i la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila.

El termini per presentar els projectes dels Premis d’Innovació Educativa s'allarga fins al maig de l'any vinent


Escrit per: 
Agències / Foto: E.C.

El Consell General convoca els Premis d’Innovació Educativa Principat d’Andorra amb la finalitat d’enriquir el bagatge cultural i pedagògic existent i, alhora, fomentar el reconeixement d’Andorra com a referent internacional en l’àmbit educatiu. La segona edició dels premis, però, s'ha posposat a causa de la situació d'emergència sanitària causada per la Covid-19, que no ha permès avaluar degudament els projectes i lliurar-los durant el 2020. Així, el termini de lliurament dels treballs estarà comprès entre l'1 i el 31 de maig del 2021.

Tal com ha expliccat la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila, durant la presentació de la convocatòria d'aquest dilluns, "s'ha distribuït el cartell amb el plec de bases a totes les escoles del país per tal que tots els docents i alumnes puguin optar als guardons, i també s'han repartit a les ambaixades, ja que el premi té una modalitat internacional". Palmitjavila ha admès que "aquest any atípic pot aportar-nos propostes que hagin aconseguit superar l'aïllament domiciliari i la distància que ens ha obligat a tenir la pandèmia".

Els Premis d’Innovació Educativa Principat d’Andorra tenen dues modalitats. D'una banda, hi ha el premi Maria Geli, adreçat a docents que treballin amb alumnes de fins a 18 anys, i "que hagin creat i dut a terme experiències d’innovació educativa en centres educatius", segons ha afirmat el president de la Comissió Legislativa d'Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports, Ferran Costa. El Maria Geli engloba dues categories, la nacional, a la qual només opten els participants residents a Andorra i que té una dotació de 3.000 euros, i la internacional, a la qual opten els participants nacionals i internacionals, i que té una dotació de 12.000 euros. En aquest sentit, Costa ha destacat que l'any passat van rebre dinou projectes vinguts de l'estranger i "enguany esperem tenir un interès similar". A diferència dels nacionals, els projectes que es presenten des de fora poden ser en francès, anglès o espanyol.

D'altra banda, hi ha el premi Conec.Andorra, adreçat a alumnes d'entre 16 i 25 anys, escolaritzats a Andorra o a l’estranger –però residents a Andorra–, que hagin desenvolupat o iniciat un projecte que fomenti el coneixement i l’estima d’Andorra. La temàtica d’enguany haurà de centrar-se en la participació ciutadana i tindrà una dotació econòmica de 1.500 euros.

Es tracta de reconeixements biennals i, en tots els casos, han de ser projectes inèdits que no s'hagin presentat a cap altre concurs. Els premis compten amb la col·laboració de l’associació Gam21, un espai de reflexió educativa format per un grup de professionals de l’educació que té com a objectiu compartir i fomentar experiències. La seva representant, Laura Martin, ha destacat l'oportunitat que suposa el certamen perquè "moltes vegades les escoles fan projectes molt interessants que passen desapercebuts".

Els Premis d’Innovació Educativa Principat d’Andorra neixen amb la intenció de retre un homenatge a Maria Geli com a referent en l’àmbit de l’ensenyament i de la pedagogia del país que, com a primera directora de l’escola andorrana, al llarg de la seva trajectòria professional va esdevenir una experta en plurilingüisme, ensenyament de llengües i elaboració de materials didàctics, transmetent sempre el seu coneixement i l’estima per Andorra, esforçant-se per a una major cohesió social i treballant per construir una escola pública de qualitat.

termini
presentar
projectes
Premis d’Innovació Educativa
s'allarga
maig
vinent

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte