Diari digital d'Andorra Bondia
El secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, ha presentat el text per a la igualtat efectiva entre dones i homes.
El secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, ha presentat el text per a la igualtat efectiva entre dones i homes.

El text d’igualtat obliga les empreses a fer un registre de bretxa salarial


Escrit per: 
M. S. / Foto: SFGA

Les empreses estaran obligades a elaborar un registre de dades amb perspectiva de gènere així com un de la bretxa salarial i protocols d’abordatge i prevenció de l’assetjament sexual i de gènere. Així ho preveu si més no el projecte de llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes que ha aprovat el Govern en sessió de consell de ministres i que “entrarà a tràmit parlamentari els propers dies”, segons ha explicat el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana.

Marc Pons, que ha recordat que el text ha estat fruit d’un ampli procés participatiu on s’han rebut més d’una vuitantena d’aportacions i propostes que “han permès millorar la llei”, ha destacat quant al registre que “es tracta de fer aflorar totes aquelles diferències que hi puguin haver”, ja que malgrat que el principi hauria de ser a igual feina igual salari “no sempre és així”. Així mateix, Pons ha precisat que les empreses hauran d’anonimitzar les dades i entrar-les en un registre públic. 

El secretari d’Estat ha avançat que el text també preveu la creació de l’Institut Andorrà de la Dona, un òrgan que de forma “autònoma” ha de “vetllar i impulsar les polítiques públiques relacionades amb la igualtat de gènere” i que podrà fer campanyes i tasques d’assessorament a empreses. A més, es preveuen també mesures relatives a l’educació i a la pedagogia social, com ara la creació de la figura d’agent d’igualtat o l’obligació de formar tot el personal de l’Administració i de la Justícia.

Pons ha remarcat que els objectius de la llei es basen a mirar de crear les condicions necessàries per “assolir la igualtat, fer efectiu aquest dret bàsic i assolir una societat més justa”. Així, el text, que compta amb 71 articles estructurats en 8 capítols, estableix els principis d’actuació dels poders públics, així com les mesures adreçades a crear les condicions necessàries per erradicar la desigualtat i establir alhora un règim sancionador. A la vegada, es regulen els drets i deures de les persones físiques i jurídiques, públiques i privades. En aquest sentit, el secretari d’Estat ha destacat la “transversalitat” de la llei, d’aplicació a molts àmbits de la vida, com ara l’economia, la cultura o la política.

text
igualtat
empreses
registre
bretxa salarial
obliga

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte