Diari digital d'Andorra Bondia
El candidat a cap de Govern d'AS, Eusebi Nomen, durant la compareixença davant dels mitjans el divendres passat.
El candidat a cap de Govern d'AS, Eusebi Nomen, durant la compareixença davant dels mitjans el divendres passat.

El Tribunal Superior dona la raó a RTVA sobre l’entrevista a Nomen


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Agències

El Tribunal Superior (TS) ha donat la raó a Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA) i no haurà de fer cap entrevista prèvia a la campanya al candidat a cap de Govern d’Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, com aquest demanava. 

El líder del partit polític va presentar, el 8 de març, una queixa davant de la Junta Electoral perquè el programa de la cadena pública La Rèplica havia entrevistat només els candidats amb representació parlamentària, un criteri que considera discriminatori vers les noves formacions. La Junta Electoral va estimar aquesta petició i va concloure que a partir de la data de la convocatòria d’eleccions i fins a l’inici de la campanya s’havia d’oferir a Nomen la possibilitat de participar en un espai televisiu amb característiques similars.
Contra aquesta decisió, RTVA va interposar un recurs davant del Tribunal Superior. En aquest es va indicar que en tot moment el mitjà de comunicació va respectar la Llei electoral i del referèndum i es va argumentar que la queixa de Nomen i la resolució de la Junta Electoral només se centren en l’anàlisi d’un únic programa i no tenen en compte compareixences que hagin pogut fer els membres d’aquest partit en d’altres espais informatius. També s’indica, entre altres aspectes, que en les entrevistes cap candidat va presentar el seu programa electoral i que es van centrar a fer balanç de la darrera legislatura. 
Van contestar aquest recurs els mateixos candidats d’Andorra Sobirana i també el ministeri fiscal, que va observar que una membre de la Junta Electoral s’havia d’haver abstingut en ser germana d’una integrant de la candidatura d’Acord de Sant Julià de Lòria.
El Tribunal Superior, però, conclou en la sentència emesa ahir que la resolució de la Junta Electoral no s’ha d’anul·lar per aquest motiu de parentiu, ja que la decisió es va prendre de forma col·legiada per majoria de vots. Així mateix afirma que s’adequa a la llei distribuir el temps de la informació de forma proporcional a la rellevància del partit, que es calcula en funció dels resultats obtinguts en les anterior eleccions. El Tribunal Superior també indica que el principi d’igualtat entre les diferents formacions que es presenten a les eleccions s’ha d’aplicar només als espais gratuïts de propaganda electoral. Per tot plegat, s’exposa que no es pot exigir que RTVA ofereixi a Nomen la possibilitat de participar en un programa de característiques similars a la Rèplica. La sentència és ferma i executiva.

Nomen
recurs
junta electoral
entrevista
RTVA

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

A l Eusebi li fan els abusos que SEMPRE han fet als extrangers. Eusebi al consell.
Gran coalición anti DA, EUSEBI, López, i qui vulgui lliurarse d un govern que ha sigut nefast.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte