Diari digital d'Andorra Bondia

El volum d’aturats s’incrementa al mes de febrer amb 144 persones més


Escrit per: 
Agències

El nombre de persones que buscaven una feina a finals de febrer va experimentar un augment respecte del mes anterior de 144 persones més, perquè mentre que el febrer va tancar amb 834 persones en recerca d’un lloc de treball, el mes anterior aquesta xifra s’havia situat en 690.

Al llarg d’aquest mes, tal com posa en relleu el departament d’Estadística del Govern, s’han ofert 167 feines, deu menys que el mes precedent. D’aquestes, 22 corresponen al programa de treball temporal que ha començat aquest febrer.
Aquestes xifres posen en evidència un notable increment dels demandants i una lleugera disminució dels llocs de treball oferts en comparació del mes anterior. Tot i que si comparem aquesta última dada amb el mateix mes del 2011, els llocs de treball presenten un augment.
Cal destacar que el febrer totalitza 1.026 demandants donats d’alta al Servei d’Ocupació, dels quals 834 estan en recerca d’una feina. El nombre de persones en recerca continua sent molt alt, amb una tendència anyal del 33,2%, segons assenyalen des d’Estadística. De la mateixa manera, també continuen creixent les persones inscrites que busquen una feina millor, tot i que menys, amb un 12,4% de tendència anyal.
S’ha de destacar, a més a més, que les ofertes de treball s’han incrementat lleugerament a causa de la implantació, per aquest mes, del programa de treball dels treballadors desocupats, amb una tendència anyal positiva del 14,9%.
De les 834 persones en recerca d’un lloc de treball nou, el 21,8% buscaven feines en la construcció, el 19,9% en feines no qualificades i el 18,1% en feines de serveis, restauració, protecció i venedors.
D’altra banda, 192 persones buscaven una millora laboral, en feines administratives (el 25,5%), en serveis, restauració, protecció i venedors (17,7%), i en feines tècniques i professionals de suport (15,1%).
Pel que fa a les ofertes de llocs de treball, el 29,3% eren per a ocupacions en els serveis, l’hoteleria i el comerç, un 18,0% per a tècnics i professionals de suport i un 17,4% eren feines administratives.
Quant al perfil de les persones que demanen una feina, cal destacar que es concentren en el tram que va dels 40 als 59 anys. En canvi, els demandants per millorar la situació laboral s’han repartit entre els trams compresos entre els 26 i 59 anys.
La majoria dels les persones donades d’alta al Servei d’Ocupació estan en recerca d’ocupació i desocupades des de fa menys de sis mesos (el 86,1%).
Respecte de les persones que volen millorar la situació laboral, el 46,9% ja tenen un contracte de treball fix i el 49%, un contracte de treball temporal, discontinu o de temporada. Mentre que la quantitat de dones i homes que busquen una millora de la situació laboral és similar, en la recerca de lloc de treball es dóna una inversió important de proporcions, amb el 67,5% d’homes.
Per nacionalitat i anys de residència, cal destacar que els espanyols encapçalen la llista, amb el 65,2% que tenen deu anys de residència o més. Aquesta proporció per als portuguesos arriba ara a més de la meitat, al 53,7%. Per al grup d’altres nacionalitats, la proporció de demandants amb deu anys o més puja al 36,0%.
D’altra banda, el febrer s’ha tancat amb 94 persones que reben la prestació per desocupació involuntària, dotze més que al gener. D’aquestes, un 66% són homes i un 34%, dones. Per nacionalitat, són els espanyols els que encapçalen la llista de beneficiaris, seguits molt de prop dels portuguesos i, a més distància, dels andorrans.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte