Diari digital d'Andorra Bondia

Els ambaixadors acreditats a Andorra se sumen a la jornada de portes obertes del Consell General


Escrit per: 
Agències / Foto: M. T.

Un bon nombre de ciutadans han pres part als actes organitzats pel Consell General amb motiu de la Diada de la Constitució.

Entre ells, els ambaixadors acreditats a Andorra també han participat a la jornada de portes obertes per conèixer Casa de la Vall i el Consell General, acompanyats del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i del nunci apostòlic del Vaticà, Renzo Fratini. Tot i que és habitual que el cos diplomàtic acreditat a Andorra visiti el país coincidint amb la Diada de la Constitució, aquest any la comitiva ha estat de les més nombroses, amb un total de 38 països representats. D'altra banda, la nova plaça del Consell General també ha estat força animada aquest dimecres al matí gràcies a la ballada de sardanes que s'hi ha celebrat.
Els ambaixadors, representants de 38 països i amb residència a Espanya i França, van presentar les seves credencials davant del copríncep episcopal aquest dimarts, i aquest dimecres han participat als actes del Dia de la Constitució. Han estat rebuts pels síndics, que els han fet la visita institucional a la seu parlamentària, i posteriorment han participat en una visita guiada a l'antiga seu, a Casa de la Vall.
El bon temps ha propiciat que molta gent aprofités la diada festiva per visitar el Consell General i els seus entorns, com la nova plaça, que ha acollit molt aficionats a les sardanes que han gaudit d'una ballada a càrrec de la cobla Principal de Berga.
D'altra banda, com és habitual cada 14 de març, els carrers d'Andorra presenten un aspecte insòlit tenint en compte que és una jornada d'obligat tancament per als comerços. A més, molts ciutadans han aprofitat el dia festiu per sortir del país i per participar al Mercat de les Oportunitats que celebra la Seu d'Urgell amb motiu del Dia de la Constitució andorrana. Per aquest motiu, durant el matí hi ha hagut retencions de sortida del Principat de fins a 2 quilòmetres, segons ha informat Mobilitat.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte