Diari digital d'Andorra Bondia

Els Amics Populars d'Andorra, l'única llista que es presenta a les eleccions del CRE


Escrit per: 
Agències / Foto: Amics Populars

L'Agrupació d'Amics Populars d'Andorra ha estat l'única que ha presentat una llista per a les eleccions al Consell de Residents Espanyols (CRE) a Andorra que es preveuen celebrar a finals d'aquest febrer o a principis de març.

El 7% del cens, unes 1.400 persones, podran exercir el seu dret a vot. El fet que només es presenti una candidatura significa que ha d'aconseguir un mínim de 1.000 vots per sortir elegida cosa gens fàcil tenint en compte que a les últimes eleccions celebrades en aquest organisme hi van participar 63 persones. El president del PP d'Andorra, Juan Antonio del Pino, ha reconegut que tot i ser un objectiu difícil es farà 'tot el possible per sortir' perquè el CRE no quedi en suspens.
Amics Populars d'Andorra ha estat l'únic partit que ha tancat una llista per presentar-se a les eleccions del Consell de Residents Espanyols (CRE). Quan només hi ha una candidatura són necessaris un mínim de 1.000 vots per aconseguir la presidència de l'òrgan. El president dels populars d'Andorra, Juan Antonio del Pino, ha admès que 'sabem que hi ha dificultats per presidir el CRE però farem el que calgui perquè la gent participi i puguem sortir'.
Del Pino ha explicat que han presentat la llista perquè 'ens vam comprometre a participar-hi i així ho hem fet'. Ha indicat que la candidatura és plural amb persones de diverses tendències polítiques perquè 'el CRE és un organisme de tots'. No obstant, si l'Agrupació d'Amics Populars d'Andorra no aconsegueix els vots suficients per assolir la presidència de Consell, Juan Antonio del Pino ha indicat que 'continuarem treballant des de l'Agrupació d'Amics Populars d'Andorra pels espanyols que resideixen al país'.
Així doncs, en aquests propers comicis del CRE hi podran participar el 7% dels residents espanyols, percentatge que significa unes 1.400 persones. Juan Antonio del Pino ha reconegut que la participació 'és difícil' perquè 'la gent no coneix el CRE' però ha indicat que si aconsegueixen els vots necessaris per assolir la presidència de l'òrgan una de les principals missions serà 'explicar què és'.
El CRE està inoperatiu des del maig del 2011 quan el socialista Pere Blanch va acabar el seu mandat a la presidència i cap altra llista es va presentar a les eleccions. 
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte