Diari digital d'Andorra Bondia

Els candidats de DA creuen que pujarà l'abstenció per la proximitat entre comicis


Escrit per: 
Agències/Foto:MT

Els candidats de Demòcrates per Andorra (DA) han fet aquest divendres un balanç de la campanya electoral. Tots ells han destacat que la campanya ha estat majoritàriament neta, exceptuant a Ordino, segurament a causa de la situació econòmica 'que ha evitat certes actituds i que tots els candidats hagin estat més responsables'.

El futur cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha explicat que tot i no tenir contrincants, han fet la feina com si hi fossin i s'ha intentat parlar amb el màxim de gent. Mandicó és conscient que hi haurà més abstenció que en d'altres comicis, així com vots en blanc per mostrar el seu descontent pel fet que només hi hagi una llista, i ha dit que si hi ha una participació del 60 o 65% ja es donaran per satisfets.

De la seva banda, la candidata a cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha volgut destacar que, a diferència de les candidatures socialdemòcrates, ells han fet el porta a port per estar a prop de les persones i escoltar els seus neguits, i creu que es bo que es mantingui aquest format perquè 'som un país petit i la gent agraeix que els vagis a veure'. Per aquest motiu, considera que DA ha marcat la diferència estant molt propers als ciutadans i sent molt conscients de la situació d'Andorra. Gil també ha reconegut que ha estat una campanya llarga, i ha demanat als electors que siguin 'valents i seriosos perquè la situació en aquests moments és prou crua'.

El candidat de la capital, Carles Torralba, ha dit que s'ha arribat gairebé a un 70% dels electors, i ha augurat més abstenció perquè 'venim d'unes eleccions amb molta transcendència i la gent no tindrà la mateixa empenta'. Torralba espera que els resultats els seran positius i, davant les crítiques fetes aquest dijous pels candidats del PS, ha dit que 'ells tenen les seves armes i nosaltres les nostres, que són continuar amb una actitud positiva'.

Pel que fa a Escaldes-Engordany, Trini Marín ha assegurat que la gent ha rebut molt bé les seves propostes i s'ha mostrat orgullosa pel fet que molta gent valori i reconegui la feina feta durant els últims vuit anys. També ha reiterat que si surt vencedora dels comicis de diumenge, 'la que manaré seré jo, tot i que tinc molt en compte el parer de Toni Martí'.

En canvi, El candidat d'Ordino, Ventura Espot, és el que ha qualificat la campanya de més dura i crispada, acusant els seus contrincants de fer un pacte sotamà per assolir una 'socioconvergència' i d'haver tret temes personals que no li han agradat. Espot també ha valorat molt el treball fet des de fa dos mesos, i el fet que durant la campanya hagin pogut arribar a contactar amb el 90% dels electors.

Finalment, el candidat d'Encamp, Jordi Mas, ha dit que la campanya i la relació amb l'altra candidatura s'ha desenvolupat dins de la normalitat, però que ha estat dura pel volum de treball per intentar fer arribar el missatge de que a Encamp cal un canvi a tothom. Mas també és conscient que hi haurà menys participació perquè a les eleccions de l'abril hi havia més inquietud que la que puguin generar les comunals.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte