Diari digital d'Andorra Bondia
Gerard Alís (d'Acord).
Gerard Alís (d'Acord).

Els candidats de Sant Julià de Lòria en un minut: Gerard Alís, n.1 de d'Acord


Escrit per: 
Redacció

Descobreix en 60 segons com és el número 1 de d'Acord a la llista parroquial de Sant Julià de Lòria, Gerard Alís.

 

Segons el seu passaport es diu: Gerard Alís Eroles

Edat, estat civil i fills: 41, casat, dos fills.

Estudis: llicenciat en Dret.

Professió: advocat.

Trajectòria política: conseller general en la VII legislatura.

Entitats de les quals és soci o membre actiu: Escudellaires de Sant Sebastià, Handbol Club Engolasters, Associació d’Assessors Tributaris i Fiscals.

Cotxe familiar (any): 2015.

Viu en un pis de lloguer o de propietat? en un de lloguer.

 

Virtuts que ha de tenir un polític? Honest, treballador i compromès.

Què no es pot tolerar en un polític? La hipocresia, no es pot dir una cosa i fer-ne una altra.

Resumeixi el programa electoral en dues línies.  Projecte per aportar un canvi de rumb en la política andorrana, apostant per la necessitat d’una major transparència en la gestió pública, d’una més gran representativitat dels ciutadans, i per una negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea amb la participació de la societat andorrana.

Prefereix un parlament fragmentat o amb pocs grups?  Ens cal un parlament que pugui assolir acords per fer avançar el nostre país i treballi sempre per l’interès general.

El sistema electoral, s’ha de reformar? En quin sentit? Sí. Cal assolir major representativitat de la població. No és democràtic que pugui haver-hi majories absolutes assolides únicament amb una tercera part dels electors, com s’ha produït en la passada legislatura.

Tres aspectes que cal millorar urgentment de la seva parròquia? Cal acabar la desviació de Sant Julià de Lòria, cal modificar la Llei de transferències per dotar Sant Julià de Lòria del finançament  que mereix en proporció al seu pes al país, i cal obtenir suport i inversions del Govern que dinamitzin la vida econòmica laurediana.

Cal despenalitzar l’avortament? En quins supòsits? Sí, constitueix un dret fonamental i una reivindicació social. S’ha de fer en el tres supòsits bàsics.

Encara que posi en perill el Coprincipat?  No s’han de barrejar les coses: el reconeixement de drets fonamentals i el manteniment des les institucions són i han de ser compatibles. Correspon als polítics assolir un compromís per evitar que es posi en risc el Coprincipat

L’acord d’associació, s’ha de sotmetre a referèndum?  Sí. Cal fer pedagogia i una real tasca de difusió de l’acord i de transparència en el procés de negociació a la ciutadania.

Nacionalitat a 10, 15 o 20 anys? 10 anys. És el temps que recomanen els organismes internacionals, entre els quals el Consell d’Europa.

Doble nacionalitat, sí o no? Sí, cal facilitar a les persones que es puguin nacionalitzar sense obligar-los a renunciar a les seves arrels.

Els càrrecs públics, haurien de fer una declaració de béns pública? Sí.

Cal regular els preus de lloguer de l’habitatge? El que cal és garantir el dret constitucional a l’habitatge, i per això calen mesures que permetin oferir habitatges amb un preu de lloguer accessible.

 

d'acord
Gerard Alis

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

L’Institut de Coordenades de Governança i Economia Aplicada adverteix que els errors en la gestió (políticament) han afectat la forma del sistema a les normes europees.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte