Diari digital d'Andorra Bondia
Josep Majoral (Terceravia+Unió Laurediana+Independents).
Josep Majoral (Terceravia+Unió Laurediana+Independents).

Els candidats de Sant Julià de Lòria en un minut: Josep Majoral, n.1 de Terceravia+Unió Laurediana+I


Escrit per: 
Redacció

Descobreix en 60 segons com és el número 1 de Terceravia+Unió Laurediana+Independents a la llista parroquial de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral.

Segons el seu passaport es diu: Josep Majoral Obiols.

Edat, estat civil i fills: 42 anys. Casat. Dos fills: el Jan i la Júlia.

Estudis: tècnic superior en energies.

Professió: despatx d’enginyeria.

Trajectòria política: conseller d’esports, conseller d’urbanisme i conseller de manteniment i medi ambient a Sant Julià (2004-2015), conseller general i president de la comissió d’Economia (2015-2019).

Entitats de les quals és soci o membre actiu: cap.

Cotxe familiar (any): Audi A6 (2014).

Viu en nu pis de lloguer o propietat?: propietat.

 

Virtuts que ha de tenir un polític? Una persona que es vulgui dedicar a la política ha de tenir sentit comú i ha de saber escoltar. La part més tècnica es pot completar amb assessorament.

Què no es pot tolerar en un polític? La manca de diàleg i el bloqueig per sistema. Hem de saber dialogar i arribar a consensos. Aspirem a representar la ciutadania i hem de saber dialogar i arribar a consensos. La imposició sempre és un fracàs.

Resumeixi el programa electoral en dues línies.  Som realistes, no fem promeses que no puguem complir, oferim una visió clara del camí que cal emprendre pel futur del nostre país.

Prefereix un parlament fragmentat o amb pocs grups?  El que cal és trobar consensos per fer front als reptes que tenim. Els últims vuit anys DA ha estat una piconadora, que no ha buscat cap consens.

El sistema electoral, s’ha de reformar? En quin sentit?  No. El sistema vigent permet una doble representativitat, la nacional i la territorial, que forma part de la nostra història i manera de ser. Les parròquies han de poder fer sentir la seva veu al Consell.

Tres aspectes que cal millorar urgentment de la seva parròquia?  Acabar el vial perquè els turistes no poden marxar enfadats després de fer una hora de cua. Dotar Sant Julià d’un projecte de revitalització, que torni a ser referent cultural i educatiu, ampliant el campus universitari i construint una residència d’estudiants. I facilitar la mobilitat interna, amb una rotonda al carrer Isidre Valls que estalviï la volta pel pont de Fontaneda.

Cal despenalitzar l’avortament? En quins supòsits? Personalment, en soc partidari sempre que no es posi en perill el Coprincipat. El futur passa per mantenir les nostres institucions. Però vista la Carta Magna, és bastant evident que avortament i Coprincipat no poden anar de la mà en aquests moments. Mentre no trobem la fórmula que permeti garantir els drets de les dones sense malmetre les institucions, és cabdal l’educació sexual a les escoles.

L’acord d’associació, s’ha de sotmetre a referèndum? Sí. Un tractat internacional d’aquesta importància ha de ser refrendat pel poble, i per això vam incloure aquesta qüestió a la Llei del servei d’acció exterior i de la carrera diplomàtica.

Nacionalitat a 10, 15 o 20 anys? 20, revisant la interrupció provisional de la residència de forma que no afecti el còmput global.

Doble nacionalitat, sí o no? No

Els càrrecs públics, haurien de fer una declaració de béns pública? No hi tindria cap problema, sempre que estigui regulat per una llei que sigui fruit d’un ampli consens al Consell.

Cal regular els preus de lloguer de l’habitatge? En un mercat de lliure competència, ni es pot ni s’ha de regular, però els poders públics han de pomoure les condicions necessàries per fer efectiu el dret de tothom a un habitatge digne i aplicar mesures concretes com per exemple incrementant un percentatge en la volumetria i destinant-lo a habitatge a preu reduït.

 

Josep Majoral
Terceravia+UL+I

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte