Diari digital d'Andorra Bondia

Els candidats demanen la implicació del sector privat a la reunió amb la CEA


Escrit per: 
M. F. / Fotos: M. T.


Les tres llistes que concorren a les eleccions comunals a Andorra la Vella van mantenir ahir al matí reunions amb els representants de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) per exposar-los els seus programes i també per escoltar els neguits de la patronal.

El punt comú d’aquestes trobades va ser la necessitat que el sector públic i el privat vagin de la mà i que hi hagi inversió privada.
D’aquesta manera, el primer a mantenir la trobada amb els empresaris va ser el candidat del Partit Socialdemòcrata i Independents (PS+I), Marc Cornella, que va posar en relleu que el missatge que els havien transmès és que “som tots al mateix vaixell” i que la intenció del PS+I és “treballar braç a braç amb el sector privat”, conscients que són els que poden fer inversió en determinats projectes, com ara la central d’autobusos, que ells defensen a la zona de l’estadi Comunal.
El candidat a cònsol major socialdemòcrata va insistir en la necessitat que hi hagi un diàleg fluid entre les dues parts i va afegir que també havien plantejat a la CEA l’estat de les finances comunals. Així, va voler desmentir les afirmacions de Demòcrates per Andorra i va remarcar que la consellera de Finances, Begoña Montes, que també va assistir a la reunió, ha impulsat en aquests quatre anys “una gestió austera” i s’ha aconseguit “aprimar el pressupost un 35%” . Per tant, va negar que s’hagi gestionat “des de l’opulència” i va voler llançar als empresaris un missatge de tranquil·litat “perquè vegin que la gestió ha estat correcta”.

Les propostes de cd’i
La candidata de la Coalició d’Independents per Andorra la Vella (Cd’I), Rosa Ferrer, també es va referir després de la reunió a aquesta gestió de les finances i va exposar que el “dèficit pressupostari que diuen no és veritat” i va remarcar que en aquests últims anys s’ha aconseguit “invertir la tendència” i que es va tancar el pressupost de l’any passat amb superàvit i s’ha aconseguit “començar a eixugar el deute”. A més, va afegir que aquest any també es tancarà amb superàvit i que el deute se situarà en 59 milions.
Ferrer, que va ser la segona a entrevistar-se amb els membres de la CEA, va exposar que entre les propostes que inclouen en el seu programa hi ha les subvencions a les empreses que contractin persones que estan a l’atur, ajudes a les noves empreses i també la borsa de locals buits. Durant la trobada també es va abordar la necessitat que sector públic i privat treballin junts i Ferrer va recordar que al llarg del seu mandat ja s’ha plasmat aquesta feina conjunta, per exemple amb les associacions de botiguers. També va recordar que la corporació està contractant empreses del país, una demanda que els empresaris també van manifestar.

 

DA clou la trobada
El darrer a entrevistar-se amb la CEA va ser el candidat de Demòrates per Andorra, Carles Torralba, que va posar en relleu que la primera prioritat ha de ser poder donar feina als aturats i va remarcar que des de l’administració s’ha de facilitar que el sector privat es pugui desenvolupar, és a dir, que tingui facilitats per tirar endavant els seus projectes de manera que no hi hagi entrebancs administratius.
En aquest sentit, Torralba va insistir en el fet que hauran de ser els privats els que facin inversions, ja que des de la corporació comunal seran limitades.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte