Diari digital d'Andorra Bondia
Aaron Comella.
Aaron Comella.

Els candidats d'Encamp en un minut: Aaron Comella, n.1 de Progressistes-SDP


Escrit per: 
Redacció

Descobreix en 60 segons com és el número 1 de Progressistes-SdP a la llista parroquial d'Encamp, Aaron Comella.

Segons el passaport es diu: Aaron Comella Servet

Edat, estat civil i fills: 41 anys separat i 2 filles.

Estudis: 2 anys de Biologia. 

Professió: gestor immobiliari.

Trajectòria política: l’he viscuda des de petit perquè el meu pare sempre ha estat vinculat a la política.

Entitats de les quals és soci o membre actiu: soc coordinador del comitè d’Encamp de Progressistes-SD.

Cotxe familiar (any): Volvo 1998.

Viu en un pis de lloguer o de propietat?: en un pis d’un familiar, però pago lloguer.

 

Virtuts que ha de tenir un polític? Honest, coherent, amb sentit comú, i ser molt proper a la ciutadania.

Què no es pot tolerar en un polític? Que no sigui proper, que no escolti la ciutadania i que no vulgui apostar pel diàleg. Que no sigui coherent entre el que diu i el que fa i que utilitzi la mentida per enganyar les ciutadanes i els ciutadans.

Resumeixi el programa electoral en dues línies. Una  proposta progressista social i europea. Les persones són l’eix de qualsevol proposta i el progrés econòmic reverteix en la ciutadania.

Prefereix un parlament fragmentat o amb pocs grups? Plural, que tothom estigui representat i obligui a adoptar grans pactes, a negociar punts essencials per a l’Estat i tots els consellers siguin escoltats.

El sistema electoral, s’ha de reformar? En quin sentit? Sí, proposem elegir els membres del Consell General mitjançant una llista nacional pel conjunt dels vint-i-vuit consellers generals i introduir la possibilitat de marcar en la papereta la preferència de l’elector per fins a tres candidats.

Tres aspectes que cal millorar urgentment de la seva parròquia? Incentivar a instal·lar-se empreses de serveis que reactivin el comerç. Estudiar el projecte d’enllaçar Porta amb el Pas de la Casa amb un metro, així com la intenció de les Cambres de Comerç d’Andorra i de Perpinyà de fer arribar el tren al Principat.

Cal despenalitzar l’avortament? En quins supòsits? Sí, en els 3 supòsits.

Encara que posi en perill el Coprincipat? Cal arribar amb una bona entesa amb les nostres institucions i la realitat del país. Segur que hi ha una solució perquè la voluntat de totes les ciutadanes i ciutadans sigui respectada i debatuda al Consell General. De moment, però, no he vist ni llegit cap declaració pública per part dels caps d’Estat negant-se al debat d’aquesta qüestió tan sensible.

L’acord d’associació, s’ha de sotmetre a referèndum? Per suposat, és una qüestió d’Estat.

Nacionalitat a 10, 15 o 20 anys? 10.

Doble nacionalitat, sí o no? No.

Els càrrecs públics, haurien de fer una declaració de béns pública? Sí, per transparència i tranquil·litat dels electors.

Cal regular els preus de lloguer de l’habitatge? Progressistes-SDP vol establir un índex de referència del preu del lloguer i crear un sistema de taxes que bonifiqui o penalitzi aquells lloguers que se situïn per sobre dels topalls d’augment que es determinin.

candidats
Encamp
minut
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic