Diari digital d'Andorra Bondia
David Rios.
David Rios.

Els candidats d'Encamp en un minut: David Rios, n.1 de d'Acord


Escrit per: 
Redacció

Descobreix en 60 segons com és el número 1 de d'Acord a la llista parroquial d'Encamp, David Rios.

Segons el passaport es diu: David Rios Rius.

Edat, estat civil i fills: 48, 2 fills.

Estudis: Enginyer Informàtic.

Professió: professor de matemàtiques.

Trajectòria política: secretari d’organització i primer secretari del PS. Conseller general 2011-2015.

Entitats de les quals és soci o membre: Laika, Club Pirinenc Andorrà.

Cotxe familiar (any): Volvo xc90. 2009

Viu en un pis de lloguer o de propietat?: en un de lloguer.

 

Virtuts que ha de tenir un polític? Honestedat, integritat i compromís.

Què no es pot tolerar en un polític? La corrupció, les mentides, la manipulació.

Resumeixi el programa electoral en dues línies. El PS farem avançar l’Andorra del futur en la doble nacionalitat, en els drets de les persones, en el benestar dels ciutadans i en la diversificació econòmica.

Prefereix un parlament fragmentat o amb pocs grups? Ni un ni l’altre. Prefereixo un parlament amb consellers que treballin per a totes les persones.

El sistema electoral, s’ha de reformar? En quin sentit? Sí! Ha de ser més representatiu i equitatiu.

Tres aspectes que cal millorar urgentment de la seva parròquia? El Pas requereix una promoció turística exclusiva i una actuació global d’embelliment. Encamp, entre altres, ha de rehabilitar l’edifici de Radio Andorra.

Cal despenalitzar l’avortament? En quins supòsits? Sí, en els tres supòsits: violació, perill per la vida de la mare i fetus inviable per a la vida.

Encara que posi en perill el Coprincipat? El rol que defineix la Constitució per als Coprínceps és el de regnar, però no governar. El poder rau en el poble. Aquest paper va estar acceptat pels dos Coprínceps de l’època. Per què ara s’hauria de canviar aquest compromís?

L’acord d’associació, s’ha de sotmetre a referèndum? Sí, és un tema tan transcendental per a Andorra que els seus ciutadans hauran de fer sentir la seva veu al respecte votant-hi a favor o en contra.

Nacionalitat a 10, 15 o 20 anys? 10 anys continuats vivint a un país és suficient per conèixer-lo i estimar-lo. Les dades demostren que allargar els anys de residència només provoca que els ciutadans s’acabin desentenent de les qüestions importants del país.

Doble nacionalitat, sí o no? Sí com a opció de futur per als nostres fills, perquè es puguin desenvolupar en un món globalitzat i a la vegada normalitzar la doble nacionalitat de què  ja disposen molts andorrans de manera il·legal.

Els càrrecs públics, haurien de fer una declaració de béns pública?  Sí, davant notari. Cal lluitar amb fermesa contra la corrupció, i aquesta és una mesura. Cal erradicar la frase de “entra pobre al Comú i en surt ric”. Jo ho vaig fer a la meva etapa de conseller.

Cal regular els preus de lloguer de l’habitatge? Hi ha d’haver control per evitar abusos en l’increment de preus. Actualment es viuen situacions dramàtiques en un dret fonamental com és l’accés a l’habitatge.

candidats
Encamp
minut
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic