Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquest migdia.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquest migdia.

Els casos positius de Covid-19 s'eleven a 16 i hi ha 43 pacients pendents de diagnosticar


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Els últims resultats de les analítiques per diagnosticar la Covid-19 que han arribat al país han confirmat dos nous casos de coronavirus que eleven així el nombre de positius a setze. Així ho ha explicat aquest migdia el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença amb el titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, per fer el punt de la situació de l’epidèmia de la Covid-19 al país, en què ha precisat que a hores d’ara queden encara 43 casos sospitosos pendents de diagnosticar i que un dels resultats que han arribat ha donat negatiu.

Martínez Benazet, que ha recordat que l'acumulat de casos positius de la Covid-19 al país és de disset, ha destacat que els dos casos nous tenen traçabilitat. Un dels casos correspon a una noia que havia estat a Corea mentre el segon és un dels contactes de risc que se seguia de l'escola andorrana de Batxillerat.

El titular de Salut, que ha remarcat que el pacient de 55 anys ingressat a l'UCI "evoluciona molt favorablement" i que "s'és optmista amb aquesta evolució", ha precisat que dels setze pacients a qui s'ha diagnosticat coronavirus, quatre es troben ingressats a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, i dotze reben atenció al seu domicili. Així mateix, dels 43 pacients pendents de diagnòstic, quatre es troben hopitalitzats i 39 estan aïllats al seu domicili.

AIxí mateix, Martínez Benazet, que ha insistit novament en la importància de fer cas a les recomanacions i complir amb les mesures per assolir l'objectiu que "s'infectin el menor nombre de persones possibles i salvaguardar aquells més fràgils" a la vegada que aconseguir que "les infeccions siguin a poc a poc" per no col·lapsar el sistema, ha explicat que s'ha enviat cartes amb recomancions als joves de quart curs de l'escola andorrana de batxillerat així com als alumnes que van participar en una jornada de portes obertes del centre, tot i que "se'ls considera contactes de baix risc".

Pel que fa a la protecció del personal sanitari, el ministre ha destacat que ahir van arribar 1.700 mascaretes i que s'han aconseguit els proveïdors per adquirir-ne 50.000 més. 

D'altra banda, el ministre ha volgut agrair públicament el gest del Col·legi de Psicòlegs, que s’ha posat a disposició del Govern per atendre els ciutadans que requereixin d’atenció durant el confinament. En aquest sentit, Martínez Benazet ha precisat que els ciutadans que puguin requerir d'aquest servei es poden posar en contacte a través del correu copsia@copsia.ad o al telèfon 809.031.

També en l'àmbit de les iniciatives solidàries, el titular de Salut, que ha explicat que es va fer la prova de la Covid-19 al cap de Govern i que el resultat ha estat negatiu, va explicar que diferents establiments hotelers s'han posat a disposició del ministeri per si en alguna ocasió fos necessari. En aquesta línia, i tot i remarcar una vegada més que el sistema sanitari "és prou robust" i està "molt ben dimensionat" per les necessitats del país, Martínez Benazet ha avançat que s'ha treball en un pla de contingència amb un establiment hoteler que permetria poder disposar de fins a 40 habitacions per "si mai fossin necessàries".
 

D'altra banda, des del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) s'ha posat en marxa el telèfon 339002 des del qual una llevadora resoldrà els dubtes que puguin tenir les dones que esperen un nadó sobre l'embaràs, el part, l'alletament o el postpart durant la pandèmia del Covid-19.

 

casos
positius
Covid-19
s'eleven
16
43
pacients
pendents
diagnosticar

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte