Diari digital d'Andorra Bondia
Eric Jover i Joan Martínez Benazet durant la compareixença d'aquest vespre.
Eric Jover i Joan Martínez Benazet durant la compareixença d'aquest vespre.

Els casos sospitosos de coronavirus s'eleven ja a 26


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Els casos sospitosos de coronavirus pendents de confirmació a l'espera de les analítiques corresponents s'eleven ja a 26, 9 més dels que hi havia aquest migdia, mentre els contactes identificats amb un cert risc són ja 90. Així ho ha explicat aquest vespre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença amb el titular de Finances i portaveu de l'executiu, Eric Jover, d'aquest vespre per fer el punt de la situació de l'epidèmia del Covid-19 al país.

Martínez Benazet, que ha recordat que "totes les sospites es tracten com si fossin casos", ha precisat que dels 26 pacients a l'espera del resultat de les analítiques, 9 es troben ingressats al centre hospitalari mentre els altres 17 estan aïllats a casa seva. Així mateix, el ministre, que ha admès que hi ha un retard en l'arribada dels resultats per la situació de l'epidèmia a Espanya on s'envien les mostres, ha explicat que 9 dels 35 estrudiants de batxillerat a qui s'estava fent el seguiment han manifestat símptomes.

D'altra banda, i després d'una comunicació entre centres hospitalaris, el ministre ha explicat que també s'està fent un seguiment al personal sanitari que va participar a principis de setmana en l'atenció a un turista espanyol que va patir un infart a pistes i que, seguint el protocol, va ser traslladat a un centre hospitalari de Barcelona, on a part de l'atenció pel problema cardíac va ser diagnosticat posteriorment de Covid-19.

El titular de Salut ha avançat també que amb la finalitat de poder accelerar el diagnòstic dels casos sospitosos, l'hospital rebrà properaments uns 'kits' que permetran poder fer un primer triatge tècnic que, malgrat no ser fiable al 100%, si permetrà obtenir informació de la malaltia per fer el seguiment. A més, ha continuat el ministre, a final de mes s'espera poder comptar amb una màquina que permetrà realitzar la prova per diagnosticar el coronavirus al país. També, aquest dilluns s'espera poder agilitzar els resultats amb la col·laboració d'un altre laboratori.

Quant a l'organització per poder fer front a un hipotètic increment dels casos, Martínez Benazet, ha recordat que s'ajornaran totes les cirurgies no urgents així com aquelles proves diagnòstiques que tampoc ho siguin. També s'està treballant perquè els metges de primària puguin participar també en l'atenció de l'epidèmia, per exemple reforçant unes hores del dia l'atenció domiciliària.

casos
sospitosos
coronavirus
s'eleven
26

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte