Diari digital d'Andorra Bondia

Els ciutadans destaquen l'amplitud i modernitat del nou Consell General


Escrit per: 
Agències / Foto: N. M.

La nova seu del Consell General ha obert les seves portes als ciutadans en aquest dilluns de celebració del divuitè aniversari de la Constitució. Centenars d'andorrans i residents al Principat s'han acostat per veure de primera mà l'edifici on treballaran a partir d'ara els consellers generals i membres de la Sindicatura.

Tot i que durant el transcurs del matí s'han pogut sentir comentaris de tota mena, els visitants consultats han destacat sobretot l'amplitud i la modernitat de la nova seu, i en general s'han mostrat satisfets i impressionats de tenir un parlament d'aquestes característiques a Andorra.
Des de les 11 del matí fins a les 14 hores de la tarda i de les 15 a les 17.30 hores els ciutadans poden visitar la nova seu del Consell General. Després que a les 9.30 hores del matí hagin estat les autoritats les que, encapçalades pel cap de Govern i guiades pel síndic general, han visitat l'edifici, a les 11 han començat a arribar els ciutadans encuriosits per aquest nou espai.
El tret més comentat a les sales del Consell General ha estat l'amplitud dels espais, que alguns han alabat i d'altres han criticat. Des de famílies amb nens fins a matrimonis de gent gran han passejat pels passadissos i sales de la seu, i tots s'han aturat la major part del temps a l'hemicile on els més petits, i alguns no tan petits, han volgut provar les butaques dels consellers i ministres mentre els familiars els fotografiaven.
Mentre la Conxita Vila ha qualificat l'edifici com 'una meravella, una obra fora de sèrie', en Josep Sansa ha criticat que 'a primera vista em sembla fred', tot i que ha volgut apuntar que 'amb el temps pot anar millorant'. El tret que no convenç a Sansa és el granit i la fusta blanca, mentre que Conxita Vila només troba desafortunada l'elecció del terra, encara que aclareix que 'potser és perquè no hi entenc, però és la meva opinió personal'.
Quant a l'amplitud de l'edifici, que disposa de 16.000 metres quadrats útils, alguns, com en Toni López ho han alabat dient que 'ja era hora de tenir una amplitud que correspongui al que representa el Consell General' o Eduard Ricard que opina que Casa de la Vall era molt 'claustrofòbica i asfixiant'. A l'altra banda es troben opinions menys satisfetes com la de Josep Segura que creu que hi ha espais massa 'sobredimensionats' i que 'fins i tot si s'ampliés el nombre de consellers sobraria espai', a més assegura que el manteniment d'un edifici així provoca una despesa que es podria haver reduït.
La modernitat de l'edifici i les noves maneres de treballar que comportarà el nou hemicicle, però, han agradat a tots els consultats que en general han opinat que s'ha d'anar cap endavant i que la modernització és positiva. Això sí, utilitzar la Casa de la Vall per a les sessions tradicionals i com a element del patrimoni cultural és imprescindible, perquè tal com ha dit Conxita Vila, 'és una meravella que s'ha de conservar'.
Al llarg del dia els ciutadans podran continuar visitant l'edifici i descobrint els racons que més els cridin l'atenció. A la Pilar Montaner el que li ha preocupat és que l'espai superior des d'on els membres de la premsa i el públic podran seguir les sessions 'és perillós perquè qualsevol dia els hi tiraran alguna cosa al cap'.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte