Diari digital d'Andorra Bondia
Els ciutadans ja poden fer propostes als pressupostos participatius 2017
Els ciutadans ja poden fer propostes als pressupostos participatius 2017

Els ciutadans ja poden fer propostes als pressupostos participatius 2017


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

Des d’ahir fins al dimarts 16 els veïns de la Seu d’Urgell ja poden presentar les seves propostes als pressupostos participatius 2017. Així ho van anunciar ahir l’alcalde urgellenc, Albert Batalla; la tinent d’alcalde de Participació Ciutadana del consistori, Anna Vives, i Judit Cerdaña, tècnica responsable, en l’acte de presentació d’aquest procés de participació ciutadana que s’organitza per tercer any consecutiu amb l’objectiu de decidir entre tots en què invertir 100.000 euros del pressupost municipal d’enguany.
En la presentació d’aquest nou procés participatiu, Batalla va reivindicar els pressupostos participatius “com a fórmula de participació ciutadana molt interessant que ens ajuda, en primer lloc, a situar la responsabilitat de la codecisió d’algunes de les inversions municipals en la mateixa ciutadania, més enllà de l’acció de l’equip de govern”. Batalla va afegir que “creiem que és bo que puguem situar una partida d’inversions en la qual siguin els veïns i veïnes de la Seu els qui proposin i després valorin i votin aquestes possibles inversions”. L’alcalde va voler també posar en relleu aquesta “vocació” de l’Ajuntament de la Seu de donar la paraula als ciutadans perquè puguin decidir com es destinen recursos públics a inversions.
Els pressupostos participatius del 2017 presenten dues novetats respecte a les dues edicions anteriors d’aquest procés de participació ciutadana, celebrat els anys 2015 i 2016, tal com va explicar Anna Vives. La primera fa referència a l’elaboració del mateix procés participatiu, que aquest any es portarà a terme des del mateix Ajuntament, a diferència de les dues primeres edicions dels pressupostos participatius, en què es va comptar amb el suport d’una empresa externa. “Enguany ja s’ha adquirit l’expertesa i el coneixement necessaris per poder desenvolupar aquest procés participatiu directament a través dels tècnics municipals”, va explicar la tinent d’alcalde de Participació Ciu­tadana.
La segona novetat consisteix a convidar els “propietaris” a explicar les seves propostes en la fase de valoració. “Aquesta incorporació en el procés d’aquest any és un suggeriment que va sorgir en la sessió de presentació de l’edició de l’any passat, i que vam considerar molt important”, va remarcar Vives.   
Per presentar les iniciatives s’ha d’omplir prèviament el formulari de propostes que entre ahir i avui arribarà a totes les bústies particulars o el formulari disponible al web perquè tothom major de 16 anys i empadronat a la Seu pugui fer arribar les seves propostes. El formulari permet incloure’n fins a tres. Tant si es presenten a través del formulari en paper com de manera telemàtica, els ciutadans hauran de deixar les seves dades, un telèfon i una adreça electrònica, així com indicar si la proposta o les propostes que es presenten es fan a títol personal o en representació d’una entitat.

 

pressupostos participatius
Albert Batalla
Seu d'Urgell
propostes
ciutadans

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte