Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa.

Els comerços hauran d’indicar obligatòriament el preu dels productes


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: M.F.

Els comerços tindran l’obligació d’indicar el preu dels productes que tenen a la venda, tant a l’interior de l’establiment com als aparadors. Així ho recull el reglament aprovat ahir pel consell de ministres, que especifica que els preus s’han d’indicar de forma inequívoca, fàcilment identificable i clarament llegible. 
Els preus s’han d’assenyalar per unitat. Així, en els envasos que continguin diferents unitats o peces caldrà indicar el preu d’una sola unitat. D’aquesta manera, el consumidor podrà valorar amb més exactitud el preu d’aquests productes. Amb relació als preus per unitat de mesura, els productes que es venen en funció d’una magnitud (com ara quilograms, litres, o metres), caldrà informar del preu per unitat de mesura. L’objectiu és que el comprador pugui valorar i comparar de manera més transparent el preu dels articles d’acord a la unitat de mesura emprada. A l’últim, serà obligatori informar dels preus dels productes exposats als aparadors,  a excepció d’aquells que pel seu cost elevat poden ser causa objectiva d’inseguretat. 
El  ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar que la mesura és una de les conclusions del pla estratègic de turisme de compres i té per objectiu continuar incidint que el comerç andorrà és transparent, de qualitat i que vetlla pels drets dels consumidors. En aquest sentit, el reglament s’adequa a la directiva europea sobre la matèria i comportarà una major protecció del consumidor, un funcionament del mercat més transparent, i un augment en la garantia i seguretat en les compres.
La nova normativa preveu un període transitori d’adaptació. Així, tot i que el reglament es publicarà al BOPA la setmana que ve, la seva entrada en vigor no es produirà fins al cap de sis mesos. Serà aleshores quan tots els comerços hauran de complir amb la normativa.
El ministre portaveu va detallar que el reglament desplega la normativa inclosa en la Llei del comerç i de competència efectiva i protecció del consumidor, que garanteixen els drets dels consumidors, així com la llibertat d’empresa. També compleix amb la legislació de la contractació electrònica i dels operadors que desenvolupen la seva activitat econòmica en un espai digital, que obliga al compliment del previst per la normativa de comerç i protecció al consumidor pel que fa a la publicitat dels preus de venda. De la mateixa manera respon a les directrius europees relatives a la protecció dels consumidors en matèria d’informació dels preus dels productes.

 

comerços
hauran
obligatòriament
indicar
preu
productes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte