Diari digital d'Andorra Bondia
El titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença posterior al consell de ministres d’ahir.
El titular de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, en la compareixença posterior al consell de ministres d’ahir.

Els comicis comunals seran el 15 de desembre i la campanya s’iniciarà l’1


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Era la data més lògica i finalment així ha estat. El cap de Govern, Xavier Espot, va informar ahir al consell de ministres, i després de parlar-ho amb els cònsols, que les eleccions comunals tindran lloc finalment el 15 de desembre vinent. 
Així ho va explicar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, que va precisar que “per la distribució pròpia dels festius [el cap de setmana anterior coincideix amb el pont de la Puríssima a Espanya]  semblava que aquesta era la data més oportuna”.
Jover va precisar que el decret de convocatòria dels comicis es publicarà el dilluns 21 d’octubre, fet que marcarà doncs tot el calendari. Així, ja des de l’endemà mateix es podrà recollir als comuns tota la documentació necessària per presentar les candidatures, llistes que, com a molt tard, s’hauran de presentar als respectius comuns fins al 28 d’octubre a les dotze del migdia.
La campanya electoral arrencarà el diumenge 1 de desembre a les dotze del migdia i finalitzarà el divendres 13 a les dotze de la nit per donar pas a la jornada de reflexió, dissabte 14.
Pel que fa al vot per dipòsit judicial s’iniciarà el dilluns 2 de desembre a les nou del matí. Els horaris per realitzar el vot judicial seran de nou del matí a les set de la tarda de dilluns a divendres. Els dissabtes, inclòs el dia 14 de desembre, jornada de reflexió, els ciutadans podran exercir el dret a vot des de les nou del matí a la una del migdia. Per votar per correu, caldrà formalitzar la sol·licitud corresponent abans del 28 d’octubre a les dotze del migdia. Des de l’executiu, i també des de les administracions parroquials, es preveu iniciar una campanya informativa amb els passos a seguir per exercir aquesta modalitat de vot. Quant al vot presencial, el 15 de desembre, i com és habitual, es podrà fer efectiu de les nou del matí a les set de la tarda als diferents col·legis electorals.
De moment, i tenint en compte que Trini Marín, a Escaldes-Engordany, Josep Mandicó, a Canillo, David Baró, a la Massana, i Jordi Torres, a Encamp no poden presentar-se en haver complert els dos mandats, només Conxita Marsol, a Andorra la Vella, i Josep Àngel Mortés, a Ordino, han confirmat que optaran a la reelecció.

Ajuts a les pràctiques ramaderes tradicionals

L’executiu va acordar ahir l’atorgament d’ajuts per al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya. En concret per a la producció de productes de qualitat controlada dels vedells, poltres, corders i cabrits sacrificats entre l’1 d’abril i el 30 de juny del 2019. L’adjudicació s’ha fet de forma directa a Ramaders d’Andorra S.A. per un import de 69.290 euros, que s’ha calculat en funció de l’evolució del sacrifici de bestiar sota el segell Carn de qualitat controlada d’Andorra i en funció del nombre d’animals sacrificats de cabrits, corders, equins i vedells. Concretament, s’han comptabilitzat 449 animals, dels quals 205 són vedells, 12 equí,  16 cabrits i 216 corders.

Nova emissió de deute públic per un import de 100 milions

En el marc del quart programa d’emissió de deute públic, el Govern va acordar ahir una emissió per import de 100 milions d’euros en la modalitat de bons per donar continuïtat a una emissió que arriba al termini de la seva vigència, segons va informar el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover. 
Es tracta d’una emissió de deute a 12 mesos amb un interès anual del 0,45%, inferior al 0,60% de rendiment que tenia l’emissió a la qual es dona continuïtat, tal com va precisar el ministre, que va explicar que s’ha rebaixat el rendiment per adequar-lo a les condicions actuals del mercat.
El decret de l’emissió, que té com a venciment el 17 d’octubre del 2020, entrarà en vigor el 25 de setembre vinent quan es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA)i les persones interessades en l’adquisició de títols podran formalitzar la seva demanda prop de les entitats bancàries fins al 7 d’octubre. En cas que les peticions superin el valor ofert a la subhasta per part del Govern es farà efectiva el 9 d’octubre.

Vistiplau al nomenament de quatre sotsoficials

A proposta del titular de Justícia i Interior, el Govern va acordar ahir el nomenament de quatre sotsoficials de policia de nivell B4 en període de formació després d’obtenir els resultats del procés de selecció convocat per promoció interna, segons va explicar el ministre portaveu. Eric Jover va concretar que els seleccionats, d’entre un total de 24 candidats, iniciaran ara un període de formació que s’allargarà entre 2 i 4 mesos i que després passaran un període de prova de 6 mesos. 
Amb aquests quatre sotsoficials es podran reforçar les àrees de Policia judicial i Investigació criminal; Seguretat viària, Fronteres i Estrangeria; i Seguretat ciutadana i Grups especialitzats.

comicis
comunals
serà
15 de desembre
campanya
s'iniciarà

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte