Diari digital d'Andorra Bondia

Els comuns amb pistes fan un informe per demanar la implicació del Govern


Escrit per: 
M. F.

La qüestió del dèficit de l’exercici d’aquest any de Vallnord continua cuejant, tot i que les parts han decidit no moure fitxa fins que no es tingui l’auditoria que ha de demostrar quins són exactament aquests comptes i què és el que ha passat perquè s’hagi acabat la temporada amb un resultat negatiu de cinc milions.

Tot i així, aquesta circumstància, sumada a la situació que també viu Grandvalira, ha fet que els cònsols de les parròquies que tenen un camp de neu hagin decidit unir esforços i elaborar un informe que presentaran al Govern per demanar-li una implicació més gran, ja que reiteren que troben injustes determinades qüestions.
D’aquesta manera, el cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, va manifestar ahir que cal “una reflexió profunda” ja que les estacions estan assumint, entre altres coses, la promoció a l’exterior, i no es beneficien per exemple de certs descomptes en el que són despeses fixes com pot ser la llum.
Tal com va exposar Camp, per a aquesta temporada passada Vallnord havia previst uns ingressos de 25 milions d’euros i unes despeses de 20. Els primers mesos els resultats van ser positius, tal com va afegir el cònsol major, però va ser a partir del mes de febrer que els resultats van començar a ser negatius. En l’apartat de despesa n’hi ha moltes que no es poden reduir, ja que es tracta d’una inversió fixa que es necessita per fer funcionar l’estació, i Camp va voler deixar clar que les despeses no s’han incrementat aquesta temporada. El que sí que va admetre Camp és que potser ha estat “un error” allargar la temporada més enllà de Setmana Santa, però va afegir que es va fer per continuar mantenint una activitat que pogués beneficiar el sector turístic. Un altre dels aspectes que el mandatari comunal considera que s’ha de revisar són les retribucions que reben tant el Comú de la Massana com el d’Ordino cada temporada, que pugen a 8 milions.
“No és normal el que passa a Andorra amb les estacions”, va concloure Camp, que va afegir que un poble de 10.000 habitants no pot suportar una estació d’esquí que beneficia tot el país.
De la seva banda, el conseller de Turisme, David Baró, va voler enviar un missatge de tranquil·litat pel que fa al futur de Vall­nord i va destacar que és un projecte en què creuen. Finalment, pel que fa a la continuïtat de Medina i Rafel, Camp va remarcar que han demostrat la seva vàlua i que encara no s’ha pres cap decisió.
Per la seva part, l’oposició va rebutjar posicionar-se sobre els comptes de Vallnord fins que no hi hagi l’auditoria, però van tornar a demanar poder tenir representació en el consell d’administració de la societat. També van mostrar la seva preocupació perquè aquests resultats negatius no s’hagin detectat abans. Volen, a més, la depuració de responsabilitats.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte