Diari digital d'Andorra Bondia

Els comuns analitzaran el preu de les guardaries per saber quina part haurà d'assumir el Govern


Escrit per: 
Agències/Foto:SFGA

Els set comuns analitzaran el preu real del servei de guarderia utilitzant la metodologia pactada en l'anterior reunió de cònsols i analitzaran el cost conjuntament amb el Govern per poder determinar quina part haurà d'assumir l'Executiu. Aquest és el principal acord al que han arribat les dues parts en la reunió que ha tingut lloc aquest divendres.

Segons ha explicat el representant de Canillo, Enric Casadevall, es pretén analitzar tots els serveis que s'ofereixen des de les set corporacions i, a mesura que es delimiti el traspàs de competències, es podrà veure quina responsabilitat correspon a l'administració central. A més, el cònsol ha explicat que també es tendirà a augmentar el cost dels serveis a llarg termini.

En la reunió de cònsols del passat dimarts, els interventors de les administracions van presentar una metodologia conjunta per comptabilitzar el cost dels serveis prestats. 'Fins ara, alguns hi afegien l'amortització dels costos i d'altres no. A partir d'ara s'utilitzarà una forma comuna', ha explicat el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall. En la trobada d'aquest divendres entre els representants de les set parròquies i el Govern s'ha acordat que en els pròxims dies es farà arribar aquesta metodologia a l'Executiu juntament amb un exemple concret centrat en les guarderies. 'La part de guarderia que pertany a educació tenim clar que hauria de ser assumida pel Govern', ha comentat el cònsol major.

Després d'aquest espai per a infants, es passaran a analitzar totes les tasques que actualment s'ofereixen des de les set corporacions, ja sigui esplais, recollida de brossa o subministrament d'aigua. 'Allò que és genèric per tothom sembla que ho hauria d'assumir el Govern', ha reiterat Casadevall. Més endavant s'haurà de pactar quina part dels serveis van a compte els comuns i quina hauria de pertànyer a l'administració general. 'El dia que s'hagi de decidir què assumeix cadascú ja s'haurà determinat quin cost té cada servei', ha explicat el cònsol major.

També es vol analitzar si en un o dos anys es pot incrementar el preu perquè s'acosti al real. 'Es pensa que és complicat voler cobrar el cost real en un moment de crisi', ha comentat Casadevall. En les guarderies, per exemple, actualment es rep entre el 35% i el 40% del preu real ja que, en el cas de Canillo, suposa un dispendi de 750 euros per nen i no s'arriba a cobrar 300 euros a cada usuari. Els cònsols pretenen aconseguir que els contribuents paguin el cost real del que hauran d'assumir els comuns. De tota manera, han assegurat que si algú no ho pot assumir rebrà una ajuda.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte