Diari digital d'Andorra Bondia

Els Comuns i el Govern, d’acord a unificar les prestacions als ciutadans


Escrit per: 
Redacció

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, acompanyat dels ministres de Relacions Institucionals, Xavier Espot; de Finances i Economia, Pere López, i d’Interior, Víctor Naudi, han mantingut amb els set mandataris comunals la segona de les reunions per abordar la qüestió del finançament comunal, les transferències i la redefinició de les distribucions competencials de les administracions locals.

Una de les qüestions que van centrar ahir la reunió va ser la de la unificació de les prestacions que reben els ciutadans de les set parròquies. D’aquesta manera, tal com es s'ha informat des del Govern a través d’un comunicat, en la reunió el Govern i els representants dels set comuns han continuat fent el repàs de les catorze competències establertes en la Llei de delimitació de competències als comuns. Cal destacar que Bartumeu ja havia posat de manifest dimecres que es faria aquesta anàlisi i que, òbviament, no es podria donar per conclosa en aquesta trobada.
Així doncs, en la reunió s'han fet diversos plantejaments sobre els temes relacionats amb la unificació de les prestacions que els ciutadans reben dels comuns, amb la voluntat d’evitar diferències entre les parròquies.
D’aquesta manera, sembla que la reunió s'ha conclòs amb el convenciment “unànime” que cal canviar la situació actual. Per aquest motiu, aquest serà un dels temes que centrarà la reunió dels cònsols prevista per al mes de setembre. Després d’aquesta primera fase d’enumerar i avançar en l’anàlisi de les catorze competències establertes a la Llei de delimitació de competències als comuns, vindrà una segona fase que determinarà quines lleis s’hauran de proposar als grups parlamentaris per modificar-les, tal com es va remarcar ahir des del Govern.
Cal recordar que en una primera reunió Bartumeu ha proposat als cònsols majors eliminar els topalls de la Llei de transferències.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte