Diari digital d'Andorra Bondia
Els comuns incrementaran els sous dels empleats amb l’IPC el 2018
Els comuns incrementaran els sous dels empleats amb l’IPC el 2018

Els comuns incrementaran els sous dels empleats amb l’IPC el 2018


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Els comuns preveuen incrementar el salari dels empleats amb la variació de l’IPC de cara a l’any que ve. Així ho van confirmar des de les corporacions comunals de Canillo, Encamp, Ordino, la Massana i Andorra la Vella, mentre que des de Sant Julià de Lòria es va exposar que la pujada dels sous no està descartada. 
En aquest sentit, el conseller de Finances de Canillo va destacar que la previsió és aplicar l’increment de l’IPC per al 2018. També ho farà el Comú d’Encamp. En aquest cas, però, la previsió de la variació salarial s’ha fixat en un 1%. Des del Comú d’Ordino s’indica que l’avantprojecte de pressupost que ha elaborat l’equip comunal fixa que s’aplicarà un increment salarial amb l’IPC, que com a màxim serà de l’1,3%. El conseller d’Administració, Comunicació, Comerç i Dinamització de la corporació, Xavier Herver, va explicar que a l’hora de fer la previsió s’han tingut en compte els càlculs elaborats pel Govern, que estimen que l’índex de preus al consum pujarà un 1,3%. En el cas que finalment la variació sigui inferior a aquesta xifra, els salaris dels empleats del Comú ordinenc es veurien incrementats amb la dada definitiva que publiqui el Govern. Herver va remarcar que des d’aquesta corporació sempre s’intenta aplicar el “màxim sentit comú possible”. Així va apuntar que si es produeix un augment de l’IPC, en la mesura del possible, s’aposta per aplicar el mateix increment salarial a tots els treballadors de la corporació. Aquesta manera de procedir té com a objectiu que els assalariats no perdin poder adquisitiu. El conseller d’Administració, Comunicació, Comerç i Dinamització va afegir que “una altra cosa seria si el Comú es trobés en una conjuntura complexa”, però va deixar clar que aquest no és el cas de la corporació ordinenca.
Així mateix, el Comú de la Massana preveu incrementar el salari dels empleats amb l’aplicació de l’IPC. En aquest cas també es projecta un augment de l’1,3%, segons el que fixen les previsions del Govern. Cal recordar que el Comú de la Massana ja va aplicar l’augment de l’IPC als sous corresponents a aquest any 2017. 
També el Comú d’Andorra la Vella va confirmar que aplicarà la variació de l’IPC als salaris dels treballadors. En aquest sentit van apuntar que l’elaboració del pressupost del 2018 recull una previsió d’increment de l’1,3% al capítol de despeses de personal, segons la xifra que s’estima que creixerà l’índex de preus al consum. Així mateix, en els comptes es recull que aquest increment de l’1,3% també es preveu aplicar a la revisió de preus públics, com són els aparcaments, el subministrament d’aigua o l’escola bressol, entre d’altres.
En el cas del Comú de Sant Julià de Lòria, l’increment del salari als treballadors d’aquesta administració segons l’IPC encara està en estudi. En tot cas, des de l’equip comunal es va comentar que aquest augment “no es descarta”, tot i que tot just durant aquestes setmanes s’està elaborant el pressupost del 2018 i un dels diversos temes que s’estan analitzant és l’actualització dels sous de la plantilla comunal.
Des del Comú d’Escaldes-Engordany no es va voler informar de la decisió que s’ha pres amb relació a aquest aspecte, ja que el pressupost encara s’ha de treballar amb les minories i no se’n va donar cap detall. Cal recordar que l’any passat la decisió de la majoria de mantenir congelats els salaris va comportar les crítiques dels empleats de la corporació, que consideraven que ja havia arribat l’hora d’un increment, tenint en compte el que havien fet altres administracions. Al mateix temps, també es recordava que la congelació dels sous ve de molts anys enrere, un fet que ha provocat que els empleats hagin perdut poder adquisitiu. 
Cal recordar que el Govern també ha previst en el pressupost per al proper 2018 una revisió dels salaris del personal amb l’IPC.

comuns
incrementaran
sous
empleats
IPC
2018

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte