Diari digital d'Andorra Bondia
Una planta de tractament de paper i cartró destinat al reciclatge.
Una planta de tractament de paper i cartró destinat al reciclatge.

Els comuns no descarten pagar per la recollida selectiva del paper


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Facundo Santana

El problema mundial en què es troba fa temps el sector del reciclatge ja va tenir com a primera conseqüència una caiguda dels preus del paper i el cartró, un fet que va comportar que els comuns deixessin de cobrar per la recollida selectiva. Les dificultats en aquest àmbit, però, han obligat les corporacions a seure de nou amb l’empresa adjudicatària per analitzar quines mesures es podrien adoptar per facilitar-ne l’exportació. Una de les possibilitats que hi ha damunt de la taula és pagar per aquest servei.

Altres accions passarien per fomentar des dels diferents comuns que els comerciants dipositessin el cartró net per fer l’extracció per al reciclatge. Les mesures tan sols afectarien el paper i cartró, ja que el reciclatge dels envasos es troba en una situació diferent. Aquesta va ser una de les qüestions tractades ahir en reunió de cònsols. Laura Mas, que va actuar de portaveu juntament amb Josep Àngel Mortés, va afegir que també es plantegen impulsar una campanya de sensibilització conjunta entre tots els comuns sobre el reciclatge del paper i cartró.

La reunió de cònsols va començar ahir al matí amb una visita al ministeri de Cultura, ubicat a l’hotel Rosaleda. En aquest marc es van reunir amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. Amb aquesta darrera, els mandataris comunals van acordar treballar conjuntament en una campanya de control de les barraques hortícoles on viuen animals de companyia. L’objectiu és cooperar per detectar si les barraques estan en males condicions per tenir detalls de l’estat en què viuen aquests animals. La previsió és que la campanya es pugui iniciar cap a finals d’any o bé a inicis del 2021. Quant a la reunió amb la ministra de Cultura i Esports, es va treballar en el llibre blanc de la cultura i es va plantejar la signatura de dos convenis, un encaminat a la protecció de les construccions de pedra seca i un altre sobre la candidatura a la Unesco del romànic del Pirineu, que es preveu presentar el 2021. 

A l’últim, els cònsols van tancar les propostes de modificació de la Llei de finances comunals. Destaquen la unificació de la definició de les taxes i impostos, la possibilitat de rertornar la part proporcional del foc i lloc en cas de canvi de parròquia i la unificació dels tràmits d’altes i baixes.

comuns
pagar
recollida
selectiva
paper

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte