Diari digital d'Andorra Bondia

Els consellers de DA seguiran les mesures de seguretat a Valira Nova


Escrit per: 
Redacció / Agències D.R.

Després que el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, hagi respost a les preguntes sobre els quatre carrils de la zona de Valira Nova fetes pels consellers demòcrates d’Encamp, Aleix Varela, Carles Enseñat i Xavier Montané, aquests han dit que faran un seguiment de les mesures de seguretat proposades.

A més, vigilaran perquè els criteris tècnics que s’hi han utilitzat també s’apliquin a la resta de la xarxa viària.
Alcobé ha respost als tres consellers detallant-los les mesures de seguretat que s’han aplicat. El ministre també els ha explicat, a través d’una resposta escrita, que la decisió d’adequar aquest tram amb quatre vies de circulació respon al que preveu la legislació des de l’any 1969, moment que es fa fixar que l’amplada de les carreteres generals als trams interurbans seria de 20 metres amb quatre carrils de circulació. Alcobé puntualitza que el fet que una carretera tingui quatre carrils no comporta necessàriament que sigui considerada com a via ràpida, i que en el cas que hi hagi zones urbanitzades es limita la velocitat a 60 km/h, tal com ha estat el cas.
Davant de la resposta d’Alcobé, els consellers han expressat, a través d’un comunicat, que el ministre ha estat sempre molt receptiu al problema, i que amb la seva resposta “s’esvaeixen els dubtes sobre si hi havia un tracte diferent a la zona encampadana”. Per aquest motiu han assegurat que vetllaran perquè aquests criteris tècnics també s’apliquin a la resta de la xarxa viària.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte