Diari digital d'Andorra Bondia
L’indult figura com un dels punts de la trobada entre els dos caps d’estat.
L’indult figura com un dels punts de la trobada entre els dos caps d’estat.

Els coprínceps acordaran en la trobada de demà l’indult de presos


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

L’indult com a mesura de gràcia ha estat reclamada en veu alta pels mateixos presos del mòdul S-3 del centre penitenciari, enviant una carta al raonador del ciutadà i als representants dels coprínceps. Fa més de cinc anys que no s’ha atorgat. Demà està previst que un dels punts del dia de la trobada que mantindrà el copríncep episcopal Joan-Enric Vives i el copríncep francès Emmanuel Macron sigui acordar el decret de la mesura de gràcia que posteriorment es publicarà al BOPA.
Tal com diu la Constitució a l’article 46.1, l’indult és un dels actes de lliure decisió dels coprínceps i és definit com “l’exercici conjunt de prerrogativa de gràcia”. Sempre es dona en dates concretes històriques i aquesta, la visita de Macron al Principat coincidint amb el 600 aniversari del Consell de la Terra, serà l’argument que s’exposarà. El darrer indult es va donar l’agost del 2014 i es tractava d’una mesura de gràcia de sis mesos que exclou els condemnats pels delictes contra les persones i la llibertat sexual, el tràfic de drogues o el blanqueig de diners, així com també el terrorisme. En aquell moment, firmat per Vives i François Hollande, només dos presos se’n van beneficiar. 

Dispositiu de seguretat
Demà seran 150 els agents de policia que treballaran per la seguretat de la visita del copríncep francès al Principat. Macron, a més, anirà acompanyat d’una vintena d’agents de seguretat francesos. La policia del Principat és l’encarregada de la coordinació de tot el dispositiu de vigilància que inclou els franctiradors i el director adjunt del cos, Bruno Lasne, en serà el màxim responsable. 
La direcció de la policia s’ha reunit prèviament amb els responsables de la seguretat privada de Macron, que han fet les seves demandes en aquesta matèria, moltes ja incloses en els protocols establerts d’acompanyament a les autoritats i d’altres s’han hagut de readaptar. També hi ha una coordinació directa amb els agents de circulació, bombers i  Creu Roja. El dispositiu de vigilància ja fa dies que hi treballa amb el segell del clavegueram i rastreig de les zones que  visitarà Macron. Precisament ahir es van fer classes pràctiques de la unitat de seguretat viària d’acompanyament a personalitats i van aprofitar per fer-les en el circuit de visita de Macron. 

Coprínceps
dos
acordaran
l'indult
presos
Trobada

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte