Diari digital d'Andorra Bondia
La mesura de gràcia es va acordar entre els dos coprínceps en la visita de Macron.
La mesura de gràcia es va acordar entre els dos coprínceps en la visita de Macron.

Els coprínceps concedeixen un indult amb més limitacions per als presos


Escrit per: 
P.G. / Foto: Agències

L’indult que van aprovar els dos coprínceps en el marc de la visita de Macron el setembre passat inclou dos motius més pels quals els presos seran exclosos d’aquesta mesura de gràcia, si es compara amb el darrer indult aprovat l’agost del 2014.

Ahir, el BOPA va publicar aquesta mesura de gràcia que contempla el mateix termini de condonació de la pena que l’indult de fa cinc anys: sis mesos. Però canvia l’article segon i tercer, on exclou els delictes que no es poden beneficiar d’aquest indult i on determina les conductes per les quals els interns també poden ser-ne privats. Així doncs, els delictes contra la vida, la integritat, la llibertat i la llibertat sexual; el tràfic de droga però també el terrorisme, el blanqueig i contra la comunitat internacional, a més d’associació il·lícita, es mantenen com a l’indult del 2014. I ara hi afegeixen els delictes de corrupció i de tràfic d’influències. I en l’apartat on exclouen els presos que hagin tingut una mala conducta o els condemnats en rebel·lia, també inclouen l’exclusió “dels delinqüents reincidents”. La resta de la disposició de gràcia queda intacta.
Els dos afegits a l’indult limitarà encara més els presos que podran afegir-se a aquesta mesura de gràcia, perquè en el cas que un hagi robat o exportat mercaderia sensible, és a dir fet contraban més d’un cop, serà considerat reincident, i malgrat que pels delictes sí que poden adherir-se a aquesta mesura de gràcia, el fet de la reincidència els n’anul·laria la possibilitat.
A partir de la publicació al BOPA d’aquesta mesura i després de l’informe que la fiscalia i Corts hagin pogut fer, els presos que se’n puguin beneficiar restarien els sis mesos de la seva condemna automàticament. En el cas que a algun intern no se li apliqui i consideri que se li ha d’aplicar pot fer recurs o reclamació davant dels tribunals.
Tal com va publicar aquest rotatiu, dels 58 interns que hi ha a la Comella només se’n podrien beneficiar 14 de l’indult, només tenint en compte els delictes, amb els dos condicionats afegits a la mesura, aquest nombre es veurà reduït.

Coprínceps
indult
limitacions
presos

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte