Diari digital d'Andorra Bondia

Els duaners rebran formació defensiva i en armes de grau mitjà aquest any


Escrit per: 
Marià Miño

Els duaners incorporaran aquest any armes de grau mitjà a l’uniforme, després que la major part dels agents hagin rebut la formació corresponent en tècniques d’intervenció.

La instrucció, que va començar fa tres mesos, s’està fent mensualment en grups reduïts de quatre a cinc persones, i en el transcurs del 2010 hi hauran de passar tots els agents per aprendre les mesures defensives requerides en cas de necessitat, segons va explicar ahir el president del Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD), Joan Seguí.
Un cop acabada la formació, els agents reben un cinturó amb unes manilles, un esprai repel·lent i una porra extensible del tipus ACP, les eines que tindran a l’abast un cop s’aprovi la mesura. El cos duaner satisfà d’aquesta manera una reivindicació històrica, ja que demanaven comptar amb els recursos necessaris per poder repel·lir una agressió i defensar-se en una situació de perill. “Quan treballes fent controls, sempre et pot sorgir un imprevist, et pots trobar amb una persona violenta o que vagi beguda, així que sempre hem reivindicat un mínim de seguretat”, va argumentar ahir Seguí, que va recordar que “en els últims anys ens hem trobat amb aquests casos” i es va mostrar satisfet de la iniciativa.
En aquest sentit, el president del sindicat va explicar que, fins ara, els agents de duana únicament tenien un xiulet i un peto com a eines de protecció. De la mateixa manera, Seguí va argumentar que és necessari treballar en un entorn “còmode, ampli i ben il·luminat, uns factors que sempre hem tingut”. Així, segons el representant dels duaners, les mancances actuals estaven en la defensa personal, que quedarà coberta en breu.

Nova reglamentació
D’altra banda, la nova direcció del cos duaner està avançant en l’elaboració d’un reglament intern que reguli el codi de conducta. Des del sindicat es va informar que de moment “s’han enllestit alguns articles, que en general s’han basat en articles reguladors d’altres països”.
El president de l’SFD va valorar també de manera positiva la iniciativa, ja que considera que “és necessari que els agents tinguem unes pautes per escrit sobre el codi de conducta, mentre que la normativa obliga també la direcció a complir unes obligacions determinades”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte