Diari digital d'Andorra Bondia

Els empleats comunals estudien recollir firmes per reformar la funció pública


Escrit per: 
M. M.

La plataforma de treballadors comunals està estudiant la possibilitat de tirar endavant una campanya de recollida de signatures per impulsar la reforma de la Llei de la funció pública mitjançant una iniciativa legislativa popular. Segons han explicat des de la plataforma, en el cas que prosperi la iniciativa es faria de forma paral·lela a la taula de treball de la funció pública, en considerar que no és vinculant i que, per tant, no garanteix que finalment s’acabi modificant el marc legal.

El procés que la plataforma de treballadors comunals s’ha plantejat impulsar és similar al que es va engegar per regular el consum de tabac als espais públics tancats, de manera que requeriria la recollida de 2.030 signatures, l’equivalent al 10% del cens electoral.
Els representants dels empleats comunals podrien tirar endavant la iniciativa un cop acabada la campanya que van començar a principis d’aquesta setmana per donar a conèixer els objectius de la plataforma i buscar noves afiliacions al Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) i a la Unió Sindical d’Andorra (USdA), on s’ha integrat la plataforma.
Després de repartir unes 250 butlletes a Encamp i a Andorra la Vella des de dilluns, els representants sindicals van distribuir ahir uns 120 fulls informatius més a Sant Julià, i la setmana vinent traslladaran la campanya a la resta de parròquies. Segons ha informat el president del Sitca, Cristian Asensio, calculen que actualment hi pot haver entre 600 i 700 afiliats, partint de la base que hi ha 500 treballadors que ja formen part d’algun dels sindicats actuals.
Finalment, Asensio ha valorat de forma positiva que el cap de Govern, Jaume Bartumeu, aclarís dimecres que la plataforma de treballadors comunals tindrà cabuda a la taula de treball de la funció pública quan s’abordi qüestions d’àmbit parroquial, ja que es tracta d’una de les reivin­dicacions incloses en la campanya. En aquest sentit, Asensio ha reiterat la voluntat que les organitzacions comunals hagin de seguir els mateixos criteris per establir els salaris i les condicions laborals.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte