Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre Gallardo en la seva intervenció al Consell General.
El ministre Gallardo en la seva intervenció al Consell General.

Els ERTOs per al sector turístic es prorrogaran fins a finals de maig


Escrit per: 
Agències / FOTO: Agències

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha anunciat aquest dijous al Consell General que els ERTOs per al sector turístic es prorrogaran també durant tot el mes de maig. Ha explicat que la proposta es farà la setmana que ve i que es mantindran les mateixes condicions que ara, “com a senyal inequívoc” del compromís que ha assegurat que té el Govern per ajudar i garantir el suport necessari per al teixit empresarial i els treballadors. “És cert que el Govern no pot garantir una data per assolir una mobilitat normalitzada i l’arribada de turistes, no podem predir les mesures que els nostres estats veïns adoptaran i tampoc podem vaticinar el final de la pandèmia, però sí que podem garantir ser reactius enfront de qualsevol canvi o circumstància que pugui posar en tensió el país”, ha afirmat el ministre per justificar la decisió.

L’anunci l'ha fet en el marc de l’exposició de la proposta per aprovar una nova modificació de la Llei de noves mesures excepcionals i urgents per la situació d’emergència sanitària que amplia fins al 31 de maig el termini perquè es pugui sol·licitar una reducció de la renda dels locals comercials i per a les empreses de gestió d’habitatges d’ús turístic.

Tal com ja va avançar dilluns el ministre portaveu, Eric Jover, el nou text redueix en un 10% la disminució màxima aplicable en la renda, que passa d’un 40% a un 30%. La modificació s'ha aprovat amb els vots a favor els grups de la majoria (DA, L’A i CC) i el de la consellera no adscrita, Carine Montaner, i les abstencions dels consellers del PS i Terceravia.

“Cal mantenir aquestes mesures”, ha afirmat Gallardo, que ha apuntat que des del Govern s’és conscient que tot i l’aclariment del criteri sobre la mobilitat amb Espanya, això “no significarà el retorn a l’activitat normalitzada”. En aquest sentit ha indicat que l’Executiu apunta la fi de les mesures per al 30 de juny.

 

ERTO
sector turístic

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte